Tu spui „te iubesc”?

Te iubesc” reprezintă, probabil, două dintre cele mai puternice cuvinte din vocabularul unei limbi, alături de „îmi pare rău”, „te rog” și „mulțumesc”. Acestea din urmă denotă o oarecare atenție în relații și un nivel mai mult sau mai puțin crescut de inteligență relațională.

Cei mai mulți dintre noi au crescut cu o sete de iubire în pruncie, iar aceste efecte, vrem sau nu vrem, se resimt în viața noastră de adult. Unii spun des te iubesc”, poate prea des, în speranța că cineva va oglindi această exprimare a afecțiunii, în timp ce altora li se pare rușinos, inutil sau poate prea banal. Psihicul fiecărui adult din generația copiilor crescuți cu cheia la gât are o modalitate unică de raportare la lipsa de afecțiune din copilărie.

În octombrie anul trecut, tot aici, pe paginadepsihologie.ro, am organizat primul panel online despre iubire din România, iar mai mulți experți naționali în psihologie ne-au oferit răspunsurile lor cu privire la cât de necesar este să spunem „te iubesc” în fiecare zi.

Anul acesta, colegul nostru, Gáspár György, și Bogdan Nicolai, realizatori ai emisiunii #LoveIsFun, de pe A list Magazine by Andreea Esca, au reluat acest subiect alături de Ana și Monica Odagiu. Evident că aceștia nu s-au oprit doar la cele două cuvinte, ci au abordat și alte subiecte, precum gelozia sau impactul pe care-l au trăsăturile esențiale ale unui partener.

Love is Fun, cu Dr. Gaspar si Bogdan. Whatsapp: 0744.70.69.69

Posted by A List Magazine on Wednesday, July 12, 2017

Distribuie acum

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Mai multe articole de Pagina de Psihologie

Explorează