Certificare internațională în psihoterapia IMAGO

Bun venit la primul training profesional în Terapie Relațională Imago din România, felicitări lui Gáspár György de la Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie care îl organizează și Rebecăi Sears, membru senior al colectivului nostru academic care va asigura implementarea programului de formare.

Terapia Relațională Imago este o terapie de cuplu dezvoltată de Dr. Harville Hendrix, PhD și Dr. Helen LaKelly Hunt, PhD cofondatori ai “Imago Relationships International”. Metoda publicată pentru prima oară în volumul Getting the Love You Want: A Guide for Couples (1998) – tradus și în limba română cu titlul “Primește iubirea pe care o dorești”, este practicată în momentul actual de către peste 2000 de terapeuți din 37 de țări.

Ipoteza centrală a Terapiei Relaționale Imago este că sursa tuturor problemelor emoționale este distresul din relații și că vindecarea are loc tot în cadrul relației. Intervenția centrală a Terapiei Relaționale Imago este Dialogul Imago, un proces structurat în trei pași care îi ajută pe parteneri să creeze un spațiu sigur în relație și să își transforme interacțiunea din conflict în conectare. Folosind Dialogul Imago cuplurile descoperă cum interacțiunea lor cu figurile de atașament din copilărie influențează alegerea partenerilor și calitatea relațiilor de la vârsta adultă, învățând aptitudini specifice prin care să realizeze siguranța relațională, prerechizitul conectării și al vieții fericite.

Dialogul Imago nu numai că transformă parteneriatul intim, dar este la fel de eficient și în toate celelalte relații: cele dintre părinți și copii, cele dintre copii, relația angajat-angajator sau cele dintre profesori și elevi.

Invităm terapeuții de toate orientările să participe la acest proces transformativ și să se alăture mișcării spre a face relațiile să devină o valoare culturală primară.

Cu urări de bine,

Harville Hendrix, Ph.D

Mai multe informații sunt accesibile aici. Pentru întrebări și informații suplimentare vă invităm să ne scrieți la adresa contact@paginadepsihologie.ro.