STRATEGII EFICIENTE DE PARENTING:  MODELE VALIDATE ȘTIINȚIFIC

Strategii eficiente de parenting: modele validate științific, este un curs de formare continuă organizat de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie (AMPP) și acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu 10 credite.

Relația părinte-copil este unul dintre cei mai reprezentativi factori atunci când vine vorba despre reușita copilului în viață. Studiile recente din domeniul neurobiologiei interpersonale ne indică faptul că atunci când vine vorba despre sănătatea noastră fiziologică, psihologică, starea de bine și nivelul de fericire pe care-l resimțim – elementul cel mai important este relația.

Astfel, AMPP a inițiat un program de formare continuă și de pregătire a specialiștilor din domeniile – psihologie clinică și educațională, psihoterapie, asistență socială, medicină și psihopedagogie, în vederea promovării sănătății relaționale în cadrul campaniei #REvoluțiaRelaționalăÎnRomânia!

Structura cursului îmbină atât elemente de teorie, cât și aplicații practice și studii de caz cu privire la cele mai frecvente provocări relaționale întâlnite în familiile din România. Teorii moderne și validate științific le vor fi prezentate participanților într-o manieră dinamică și interactivă.

• Teoria dezvoltării creierului uman;

• Teoria mindsight cu privire la neurobiologia interpersonală;

• Teoria stării de prezență conștientă și mindfulness;

• Teoria auto-reglării emoționale și a managementului comportamental;

• Teoria nevoilor de dezvoltare a copilului.

Aspecte administrative: taxa de participare este de 350 lei, studenții beneficiază de o taxa specială în cuantum de 250 lei. Diplome creditate se vor elibera doar membrilor COPSI, restul participanților urmând să primească diplome de participare. Actele necesare înscrierii: copie CI, copie diplomă de studii, copie atestat de liberă practică sau adeverință/carnet de student în funcție de caz.

Modalitatea de plată: prin transfer bancar, beneficiar: Asociația Multiculturală De Psihologie Și Psihoterapie, cont: RO31BTRL03101205S05930XX, banca Transilvania S.A.

Persoana de contact pentru mai multe detalii și informații suplimentare:

Psih. Alexandra Rițiu – 0741 493 052; alexandra.ritiu@paginadepsihologie.ro

Dr. Cristina Petrescu-Ghenea – 0743 604 851; cristina.petrescughenea@paginadepsihologie.ro

PSIHOTERAPIA DE CUPLU:  MODELE CLINICE VALIDATE ȘTIINȚIFIC

Acest curs de formare profesională continuă vă oferă posibilitatea de a cunoaşte și aplica fundamentele psihoterapiei de cuplu în tratamentul problemelor de relaționare, de sănătate mintală și emoțională. Participanții la workshop vor învăța să efectueze conceptualizări clinice specifice psihoterapiei de cuplu şi se vor familiariza cu diferite modelele de intervenţie validate științific: modelul imago, modelul EFT, modelul centrat pe acceptare și angajament, mindsight, mindfulness.

Aspectele teoretice vor fi dublate de aplicații practice, participanții având posibilitatea de a asista şi la prezentarea unor studii de caz.

Specific: Workshop-ul are la bază cele mai recente cercetări și studii de specialitate din sfera psihologiei și psihoterapiei de cuplu.

Prerechizitele aplicanților: diplomă de licență, master sau doctorat în psihologie, medicină, psihopedagogie, asistență socială. Sunt acceptate și aplicațiile studenților în specializăile mai sus amintite, însă  aceștia nu vor primi certificate creditate de CPR.

Durata workshop-ului: 1 zi

Credite CPR: workshop-ul este creditat de CPR cu 10 credite

Tematica workshop-ului:

• Fundamentele psihologiei și psihoterapie de cuplu;

• Modele clinice validate ştiinţific în psihoterapia de cuplu;

• Conceptualizarea clinică specifică psihoterapiei de cuplu;

• Planuri de tratament aplicabile în psihoterapia de cuplu;

• Specificul relației terapeutice în psihoterapia de cuplu;

• Aplicații practice și studii de caz.

Persoana de contact pentru mai multe detalii și informații suplimentare:

Psih. Alexandra Rițiu – 0741 493 052; alexandra.ritiu@paginadepsihologie.ro

Dr. Cristina Petrescu-Ghenea – 0743 604 851; cristina.petrescughenea@paginadepsihologie.ro

Gáspár György,

președinte AMPP