Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Școala de Vară AMPP 2019 – În culisele „psihoterapeutului”

23.06.2019 ora 13:00 28.06.2019 ora 13:30

Munca de psihoterapeut implică un stil de viață unic în care aspectele personale și cele profesionale se completează unele pe altele. Probabil că sunt puține alte cariere în care sunt atât de fluide granițele dintre muncă și timp liber, între profesional și personal. Competențele pe care le utilizăm în practica clinică – precum ascultarea conștientă, validarea sau comunicarea empatică, se dovedesc a fi inestimabile atunci când interacționăm cu cei pe care-i iubim și alături de care ne trăim zilele. Tot așa, multitudinea de experiențe personale pozitive sau negative, ne pot ajuta să înțelegem mai bine clientul din cabinetul nostru și să ne facem munca cu mai multă asumarea și responsabilitate.

În unele cărți de specialitate practica psihoterapiei este văzută ca fiind înainte de toate o vocație și abia apoi o profesie. Normele profesionale ne cer să înțelegem condiția umană a celor pe care-i ajutăm, dar practica clinică ne arată că este aproape imposibil să facem asta în lipsa unui serios proces de auto-cunoaștere și dezvoltare personală. Exact așa cum suntem curioși despre gândurile și trăirile clienților noștri, tot așa ne revine responsabilitatea față de propriile gânduri, emoții și comportamente. Noi suntem căutători ai marilor întrebări ale vieții – dar la rândul nostru avem de adresat întrebări cu privire la sufletul și menirea noastră.

De aceea, în cadrul Școlii de Vară 2019, vă invităm să ne exprimăm, înainte de toate, curiozitatea față de sine și să îndrăznim să descoperim ce se află dincolo de rolul de psihoterapeut, dincolo de lucrurile înțelepte pe care le verbalizăm celor care ne investesc în rolul ghidului lor psihologic și dincolo de granițele confortabile ale fotoliului de terapeut. Dincolo de toate acestea se află sufletul nostru, se află esența noastră psihologică și non-materială, acestea sunt culisele pe care intenționăm să le descoperim. 

Pe parcursul celor 5 zile ale școlii de vară, sunt în pregătire o serie de workshop-uri construite special pentru a identifica umanitatea și vulnerabilitatea terapeutului. Exercițiile experiențiale, cele de psihodramă, de mindfulness și de auto-compasiune sunt doar câteva dintre instrumentele pe care echipa de traineri le va folosi pe parcursul întregii săptămâni de muncă cu sinele. De asemenea, vom avea două seri de „Cinema Psihologic“ și o seară de party cu foc de tabără. 

Întrebări esențiale:

Cine poate participa? Școala de vară se adresează psihologilor, psihoterapeuților, medicilor psihiatri și tuturor celorlalte categorii de specialiști din domeniul sănătății mintale și relaționale (inclusiv studenților). 

Cine sunt trainerii? Dr. Emoke Tarjan, Psih. Gáspár György, Psih. Sorina Petrică, Psih. Diana Stănculeanu, Psih. Adela Moldovan, Psih. Roxana Nicolau.

  • Sorina Petrică – Compasiunea față de sine, calea spre o deplină acceptare a ceea ce suntem.
  • Emoke Tarjan – Rezolvarea conflictelor interioare și descoperirea resurselor personale.
  • Gáspár György – Împăcarea cu noi înșine.
  • Roxana Nicolau – Self practice, self reflection.
  • Diana Stănculeanu – Cultivarea empatiei în relația terapeutică.
  • Adela Moldovan – Iertarea în relațiile noastre.

Credite? Școala de vară este în curs de acreditare la COPSI, cu un număr de 40 de credite, recunoscute de comisia de psihologie clinică și psihoterapie.

Durata școlii de vară? Evenimentul va avea loc în perioada 23-28 iunie 2019 la Complexul Păstrăvăria Albota din Satul Arpașu de Sus, la poalele munților Făgăraș (între Brașov și Sibiu). Intrarea în tabără se face duminică 23 iunie pana în ora 13:00, urmând ca începând cu ora 15:00 să deschidem oficial săptămâna de dezvoltare personală. Atelierele vor continua până joi seara (cu o după-amiază liberă pentru vizite și relaxare), sesiunea de închidere a școlii de vară și check-out-ul urmând să fie vineri pe data de 28 iunie, până în prânz.

Cazarea? Întregul program se va organiza la Complexul Păstrăvăria Albota din Satul Arpașu de Sus, la poalele munților Făgăraș (între Brașov și Sibiu), urmând ca masa și activitățile educaționale să aibă loc tot acolo.

Distanțe? Satul Arpașu de Sus se află la aprox. 300km (4,5h-5h cu mașina) distanță de București, 200 km (3h cu mașina) de Cluj Napoca, 400km (6h cu mașina) de Satu Mare, 375km (5h cu mașina) de Baia Mare. Accesul cu mașina personală este relativ facil, satul aflându-se la 5 km distantă de Drumul Național 1 (DN1). Pentru cei care vor folosi alte mijloace de transport, vom asigura transportul, la cerere de la Gara Avrig.

Prețul școlii de vară? 1500 lei/persoana prețul în camera dublă (pentru camera single se va achita un supliment în valoare de 350 lei). Prețul include pensiune completă (cazarea, 3 mese/zi) și costul atelierelor. Cont bancar AMPP (Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie): RO31BTRL03101205S05930XX – RON deschis la Banca Transilvania S. A.

Persoana de contact? dr. Cristina Petrescu Ghenea – [email protected]

Pentru cei care vor dori să participe și vor anunța ulterior completării locurilor, nu vom putea garanta și cazarea, aceasta făcându-se în regim propriu.  

Echipa de organizare, coordonată de Dr. Cristina Petrescu Ghenea, este compusă din Dr. Cornelia Paraipan, Psih. Oana Calnegru, Dr. Oana Nașcu.

Vă așteptăm cu drag,
Comitetul Organizatoric al Școlii de vară AMPP 2019

Locație eveniment

Complex Păstrăvăria Albota

DC47
Arpașu de Sus, Sibiu 557016 România
0743 321 015
Caută
Coșul de cumpărături1
-
+
Subtotal
26,40 lei
Continuă cumpărăturile
1