Curs online de parenting pentru părinți și nu numai

Dragi prieteni,

Știm prea bine deja că părinți și educatori din lumea întreagă simt adesea că nu știu prea bine ce fac și ce au de făcut în relația cu copiii sau cu elevii lor. De cele mai multe ori, propriul trecut al adulților, povestea lor de viață, relațiile și emoțiile lor, împiedică un parentaj sănătos și reușit. Cred, fără urmă de îndoială, că adulții pot regăsi bucuria de a fi părinte, cu umor și bun-simț, și pot învăța cum să crească copii sănătoși și fericiți. Tot ce le trebuie este dorința de a ajunge la o înțelegere cu trecutul lor emoțional, de a-și asuma și gestiona propriile probleme și de a-și vindeca rănile emoționale ascunse, înainte de toate.

Încă de la apariția cărții mele Copilul Invizibil, m-am gândit să pun la dispoziția celor interesați în evaluarea și schimbarea relației cu ei înșiși posibilitatea unui curs online, care să abordeze parentingul nu ca pe o luptă de putere între adulți și copii, ci ca pe o extraordinară șansă de a ne înțelege mai bine propria viață, fără critică și prejudecăți, fără teama de a ne pierde din autoritate, și fără a ne simți vinovați de carențele noastre relaționale.

Cursul este gata acum – l-am numit chiar așa, Curs online de Parenting: Copilul Invizibil - și vă invit cu drag să vă înregistrați și să-l parcurgeți pentru a învăța cum să vă simțiți siguri de voi ca părinți, învestiți în deciziile voastre și împliniți în relația cu copiii voștri.

Cursul se axează pe cele mai recente descoperiri științifice din domeniile parenting și psihologie interpersonală, plecând de la principiul că “Cine suntem și cum ne raportăm la lume sunt predictori mai buni cu privire la felul în care se vor descurca copiii noștri, la vârsta adultă, decât aplicarea unor strategii clasice de parenting sau schimbare comportamentală”. Astfel, parentingul este despre creșterea și vindecarea psihologică a noastră ca părinți, pentru ca să putem rămâne prezenți într-o manieră conștientă alături de copiii noștri.

Am împărțit acest curs în șase lecții de viață, încercând să ofer baza teoretică și practică pentru a transforma și integra știința relațiilor interumane într-o practică personală și specifică fiecărui părinte în parte. Împreună cu mine, veți practica o serie de exerciții de auto-cunoaștere și dezvoltare personală, utile fiecărui părinte în procesul de prețuire de sine și auto-compasiune, beneficii care vor fi resimțite ulterior la nivelul întregii familii.

Mi-am dat toată silința să vă prezint un conținut atractiv și bogat în exemple specifice și amuzante, menite să disipeze sentimentele de frică, vinovăție și rușine ale fiecărui adult în parte.

Înscrie-te acum ca să înțelegi și să-ți gestionezi propriile emoții și să înveți cum poți să crești copii sănătoși, iubitori, rezilienți și plini de compasiune.

Harville & Helen susțin „Copilul invizibil”

Dr. Harville Hendrix și dr. Helen LaKelly Hunt sunt doi dintre cei mai activi militanți ai sănătății relaționale la nivel internațional. În urmă cu trei decenii au dezvoltat cea mai complexă teorie despre conexiunile interpersonale, denumită simbolic IMAGO, și care se află la baza cursului online de parenting – Copilul invizibil. În 2015 au vizitat România și împreună cu Gáspár au pus bazele unei frumoase colaborări multiculturale, sub egida #REvoluțiaRelaționalăÎnRomânia. Azi, România se află pe harta țărilor în care există imago, iar suportul este evident și în acest video în care părinții modelului imago recomandă cursul online de parenting.

Așadar, schimbă relația cu tine însuți și...

• vei înțelege povestea vieții tale, trecutul tău relațional

• vei înțelege cum funcționează creierul tău

• vei ajunge să ai copii responsabili, iubitori, recunoscători, rezilienți, sănătoși

• vei avea deschidere către noi perspective & revelații în demnitate și intimitate

• vei fi un părinte fără prejudecăți, fără teamă, fără critică, cu bun-simț, cu umor

• vei beneficia de practică personală în introspecție

• vei experimenta trăirea prezentului în mindfulness

Obiectivele specifice pe care ni le-am propus prin acest curs

Înțelegerea tiparului de relaționare pe care-l avem și conștientizarea nevoii de schimbare.

Acceptarea copilului interior și împăcarea cu noi înșine.

Împrietenirea cu propriile emoții și însușirea procesului de prețuire de sine.

Înțelegerea modului în care funcționează și se dezvoltă creierul uman, pentru a ne cultiva mai bine abilitățile de auto-reglare psihologică și relaționare cu copiii.

Descoperirea și practicarea stării de prezență conștientă (mindfulness), ca mijloc de auto-liniștire și conectare empatică la copii în situații de criză.

Rescrierea poveștii de viață, pentru ca aceasta să integreze atât părțile luminoase, cât și umbrele sufletului nostru.

Cursul își propune să fie o modalitate accesibilă fiecărui părinte pentru a-și cultiva inteligența parentală în spațiul personal și adaptat nevoilor sale. Conceput într-o manieră prietenoasă și ușor de înțeles, conținutul fiecărei lecții este o șansă esențială pentru a ne transforma raportarea la sine și maniera de relaționare cu copiii sau viitorii copii.

Explicațiile practice și ușor de urmat pe care le dau m-au transformat într-unul dintre cei mai solicitați psihologi în sănătate relațională din România. Zi de zi primesc nenumărate cereri pentru terapie și invitații pentru prelegeri, însă timpul nu-mi permite să răspund pozitiv de fiecare dată. Astfel, împreună cu colegii mei, am creat acest spațiu de comunicare online. Unde vă invit și pe voi să ne cunoaștem mai bine!

Cine poate beneficia de acest curs?

• Părinți și viitori părinți de orice vârstă și orice profesie

• Profesori, educatori, guvernante

• Bunici

• Baby-sitters, dădace, au-pairs

• Nași, mentori, asistenți maternali profesioniști

• Orice persoană care dorește să aibă o relație mai bună cu sine însuși/înseși.

Despre Gáspár György

Psiholog clinician și psihoterapeut relațional acreditat de Colegiul Psihologilor din România, președinte și membru fondator al A.M.P.P., coordonator al programului de formare în psihoterapia familiei și co-fondator al paginadepsihologie.ro

Este autor al cărții Copilul invizibil – prima carte de parenting altfel publicată în România. De asemenea, este coordonator științific în cadrul Editurii “Povești de Păpădie” și a scris prefața pentru: Mindfulness pentru părinți, Curajul de a fi vulnerabil.

Gáspár este co-organizator al unor conferințe cu speakeri de talie internațională, iar la nivel național colaborează cu: Salvați Copiii, Liga Română de Sănătate Mintală, UNATC, Ministerul Sănătății – Centrul Național de Sănătate Mintală.

Cel mai bun mod de a captura momente este să acorzi atenție. Acesta este modul în care se cultivă mindfulness. Mindfulness un mod de a fi treaz. Mindfulness un mod de a ști ceea ce faci." - Jon Kabat-Zinn 

Materiale necesare

• Best-seller-ul "Copilul Invizibil" de György Gáspár

„Copilul invizibil îi invită pe părinţi să descopere metodele esenţiale prin care îşi pot ajuta copiii să crească frumos — punând accent pe înţelegerea de sine a părinţilor. Unul dintre cei mai relevanţi predictori ai dezvoltării unui copil provine din maniera în care părintele său caută, având mintea deschisă, conexiunea emoţională cu propriul său copil interior. Această carte se bazează pe ştiinţă şi e plină de sfaturi practice, menite să-i ajute atât pe copii, cât şi pe părinţi, să evolueze.“ – Dr. Daniel J. Siegel.

• Agendă sau bloc-notes

• Creioane colorate sau carioca

• O poză din copilărie și

• Lipici sau bandă adezivă.

Înscrie-te acum ca să înțelegi și să-ți gestionezi propriile emoții și să înveți cum poți să crești copii sănătoși, iubitori, rezilienți și plini de compasiune.

Partener de comunicare: Omavision