Detalii eveniment
  • Data 2017/09/23  -  09:00 - 17:00
  • Locația Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Șoseaua Panduri, nr. 90, București
  • Contact 0751279405
  • email contact@atca.ro
Înscriere

Workshop Internațional de Psihologie și Behaviorism cu dr. Robert Epstein

În data de 23 Septembrie 2017, la puțin peste 100 de ani de la formularea primelor principii ale behaviorismului, ATCA — Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității București, Departamentul de Psihopedagogie Specială, organizează primul Workshop Internațional de Psihologie și Behaviorism, cu dr. Robert Epstein, cu ocazia lansării în limba română a lucrării renumitului behaviorist B.F. Skinner, About BehaviorismEvenimentul este acreditat de către C.O.P.S.I.

workshop-international-psihologie-si-behaviorism-cu-dr-robert-epstein

B.F. Skinner a fost cel mai controversat, dar în același timp și cel mai influent și mai marcant psiholog al secolului XX, iar lucrarea sa, About Behaviorism, este și la ora actuală un standard în ceea ce privește cercetarea și aplicarea behaviorismului la nivel mondial.

În cadrul Workshopului Internațional de Psihologie și Behaviorism, dr. Robert Epstein va prezenta în detaliu lucrarea tradusă și editată în limba română de către ATCA, dar va susține și un training de înaltă specialitate în domeniul cercetării și al tehnologiei behavioriste.

Agenda evenimentului

09.15 – 11.00 – Creativitate și inovație. Skinner, creativitatea și problema comportamentului spontan
11.00 – 11.15 – Pauză de cafea
11.15 – 13.00 – Management personal. Skinner ca manager personal. Schimbați-vă în bine obișnuințele proaste
13.00 – 14.00 – Pauză de masă
14.00 – 15.45 – Skinner si Behaviorismul. Discuție despre Praxics.
16.00 – 17.00 – Sesiune de întrebări și răspunsuri și autografe.

Înscrierile la workshop se pot face completând formularul din acest link  până la data de 20 septembrie 2017.

Taxă* workshop până pe 31 august 2017: 200 RON (include un exemplar al lucrării About Behaviorism și toate serviciile din pauza de cafea. Prânzul se achită suplimentar.)

Taxă* workshop după 31 august 2017: 250 RON (include un exemplar al lucrării About Behaviorism și toate serviciile din pauza de cafea. Prânzul se achită suplimentar.)

*Toți membri A.M.P.P. beneficiază de 10% reducere față de prețurile de mai sus.

Taxa de participare se achită în contul Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată, cod fiscal: 23830437, cont bancar: RO12BACX0000000968803024, deschis la Unicredit Tiriac Bank, Dristor, cu mențiunea “Workshop Internațional de Psihologie și Behaviorism, nume și prenume participant” .

„B.F. Skinner a fost o persoană remarcabilă, extrem de productivă, creativă și fericită, în mare parte datorită experienței sale în management personal, un set de abilități de schimbare personală derivateoarecum din propria activitate științifică și teoretică. Într-o anumită măsură, cercetările contemporane privind autocontrolul pornesc de la formularea lui Skinner și se axează în special asupra cogniției și alegerii (choice). Succesul extraordinar pe care l-a avut Skinner în aplicarea principiilor managementului personal în viața sa ar trebui să ne inspire să ne uităm mai atent la valoarea potențială pe care aceste principii ar putea-o avea în societate.” — Dr. Robert Epstein

Despre B.F. Skinner

Critic al sistemelor educaționale bazate pe pedeapsă, Skinner a definit, a promovat și a aplicat cel mai important concept pe care îl avem la îndemână în educație – fie că suntem părinți, fie analiști comportamentali, psihologi sau profesori — cel al tehnicilor de întărire (reinforcement techniques).
Așadar, în încercarea noastră de a modela comportamente, de a aduce îmbunătățiri în viața altor persoane, în propriile relații sau în modelele didactice actuale, ne vom opri de fiecare dată la lucrările sale, B.F. Skinner fiind în continuare un reper în psihologia modernă și în educație.

Despre dr. Robert Epstein

Editor și cercetător în domeniul psihologiei, profesor și distins om de știință, dr. Epstein și-a dedicat întreaga carieră educării publicului larg în privința progreselor și a descoperirilor din domeniul sănătății mintale și al științelor comportamentale.

Este cunoscut ca fiind fostul redactor-șef al bine-cunoscutei reviste Psychology Today, iar în prezent este psiholog-cercetător senior al Institutului American de Cercetare și Tehnologie Comportamentală. El este, de asemenea, fondatorul și directorul emerit al Centrului Cambridge de Studii Comportamentale din Massachusetts, S.U.A.

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu