Detalii eveniment
Înscriere

Strategii de lucru Imago în terapia de cuplu și familie

Pe parcursul a două zile, modulul Strategii de lucru cu cuplul și familia în terapia IMAGO va oferi o înțelegere aprofundată asupra dinamicii relaționale din perspectiva terapiei Imago, înglobând concepte cognitiv-comportamentale cu ultimele descoperiri din domeniul neuroștiințelor. De asemenea, modulul va introduce noțiunea de paradigmă relațională, un concept Imago pe care terapeuții îl pot folosi în lucrul cu cuplurile, în evaluarea dinamicii relaționale.

Participanții vor descoperi dialogul Imago, pe care îl vor practica la nivel experiențial, descoperind, în același timp, care este impactul funcționării neurobiologice în dinamica relațională a unui cuplu. Modulul este creat pentru a descoperi, cu ajutorul strategiilor de lucru specifice terapiei Imago, cum putem schimba dinamica conflictuală a unui cuplu, cum ajungem dincolo de vulnerabilitățile și frustrările noastre, pentru a restaura în cuplu sentimentul de siguranță, de conectare profundă și de vindecare.

Evenimentul se adresează tuturor celor care doresc care vor să înțeleagă mai bine dinamica relațiilor de cuplu și familie. Specialiștii din domeniul psihologiei și psihoterapiei vor putea sa descopere mai multe despre terapia relațională IMAGO, fără a se certifica internațional, și vor afla metode și instrumente suplimentare pe care să le aplice în terapia cu cuplurile. Participanții vor avea acces, de-a lungul celor două zile ale acestui curs introductiv în terapia Imago la idei, concepte și abilități concrete pe care le pot integra imediat în interacțiunea cu clienții. În aceeași măsură, cursul poate fi de un interes real pentru educatorii prenatali și parentali, sau celor care lucrează îndeaproape cu familiile și vor să aibă înțelegere mai profundă a mecanismelor din dinamica familiei și a membrilor acestora.

Publicul larg este și el așteptat la eveniment, informațiile fiind prezentate într-o manieră ușor de urmărit, cu aplicabilitate imediată în viața cuplului, a relației semnificative sau în cea a familiei.

Participanții la acest curs introductiv au acces și la cursul avansat Imago, From Despair to Repair: Helping Couples Heal and Grow Through Crisis, ce va avea loc în aceeași lună mai, la Cluj-Napoca. 

CE VEȚI AFLA ÎN CADRUL ACESTUI EVENIMENT?

• Care sunt ideile și ipotezele de bază ale teoriei relaționale Imago;
• Dialogul Imago: demonstrații și exersarea dialogului, pentru a interveni și vindeca rupturile relației, ghidând cuplul să descopere o conexiune profundă și un nou nivel de intimitate;
• Care este impactul neuroștiințelor și al cercetărilor clinice asupra înțelegerii relațiilor în practica clinică;
• Despre paradigma relațională versus paradigma individuală în procesul psihoterapeutic;
• Modelul de dezvoltare care permite unui cuplu să identifice ciclurile de interacțiune care provin din întâile experiențe relaționale din copilărie;
• Relația conștientă: cum putem atinge simbioza emoțională și conectarea profundă în cuplu prin acceptarea diferențelor individuale ale partenerilor;
• Rolul terapeutului Imago ca facilitator al procesului terapeutic;
• Relația dintre Imago și spiritualitate.

Mai multe detalii puteți găsi urmărind și pagina de facebook a evenimentului.

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu