Detalii eveniment
 • Data 2015/05/08  -  13:00 - 17:00
 • Locația Journey Pub & More, str. George Enescu, nr. 25, București
 • Contact 0721348574
 • email iulia.feordeanu@solmentis.ro
Participă gratuit

Sandwork Expresiv

Asociația Sol Mentis anunță în luna mai două evenimente dedicate specialiștilor:

 1. Psihologie inovatoare în comunitate: SANDWORK EXPRESIV
  Metode de sprijin emoțional pentru copii în situații vulnerabile
  Invitată: psihanalista Eva Pattis Zoja, creatoarea metodei SANDWORK
  8 mai 2015 | orele 13.00 | intrare liberă (în sala de evenimente a Journey Pub & More)
 2. Workshop: sandwork expresiv cu Eva Pattis Zoja
  9 mai 2015 | orele 11.00 | intrare pe baza de înscriere (în sala Sky Dome a Journey Pub & More)

Afis conferinta SandworkAsociația Sol Mentis – este o identitate neguvernamentală care oferă sprijin psihologic profesionist copiilor, părinților și profesorilor prin programe de educație etică, parentală și programe de asistență emoțională. Echipa Sol Mentis implementeaza din 2013, în România, metoda de lucru Sandwork expresiv dedicată lucrului cu copii în situații vulnerabile.

SANDWORK EXPRESIV este o metodă transculturală de sprijin psiholoc aplicabilă în situațiile în care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil, în situații de urgență, dezastre și pentru intervenții mai largi în comunități vulnerabile din punct de vedere socio-economic. Metoda se practică în mai multe țări din lume datorită implicării voluntarilor care sunt formați și supervizați de traineri ai Asociației Internaționale de Sandwork Expresiv și a fost adusă în România de creatoarea metodei, psihanalista Eva Pattis Zoja. Cartea sa, Sandwork expresiv. O abordare jungiană, este disponibilă din 2013 și în limba română, într-o ediție îngrijită de editura Herald.

CONFERINȚA publică dedicată specialiștilor se va desfășura în cadrul alternativ oferit de spațiul de evenimente Journey Pub & More, aflat chiar în Piața Romană, str. Gerge Enescu nr. 25. Psihanalista Eva Pattis Zoja va susține o prezentare amplă a metodei și a efectelor sale, cu exemple din țări în care a fost aplicată cu succes. Sunt așteptați la acest eveniment deschis specialiști din instituțiile publice, profesori, sociologi, studenți la facultățile de profil și factori de decizie care își doresc să se informeze despre metAfis workshop Sandworkode psihologice alternative de lucru cu comunitățile vulnerabile.

Asociația Sol Mentis:

Am văzut puterea de transformare a metodei Sandwork expresiv la primul proiect pilot desfășurat în București sub coordonarea Evei Pattis Zoja, în 2012, și ne-am îndrăgostit de efectele sale. De atunci am desfășurat 8 proiecte în țară, am instruit 50 de voluntari facilitatori și am avut peste 80 de copii beneficiari, alături de parteneri precum DGASPC Sector 4, Sector 6 și SOS Satele Copiilor, alături de alte ONG-uri se ocupă de educația copiilor vulnerabili, – Iulia Feordeanu, președinte Asociația Sol Mentis

WORKSHOP-ul interactiv susținut de Eva Pattis Zoja și de echipa Asociației Sol Mentis se va desfășura în sala Sky Dome a Journey Pub & More și se adresează exclusiv voluntarilor care au participat deja la cel puțin un proiect Sandowrok expresiv în România. Intrarea la eveniment se face prin înscriere via e-mail la adresa office@solmentis.ro și include și participarea gratuită la un prânz informal alături de invitată. Printre punctele de discuție se vor număra:

 • grupuri de sprijin: probleme, resurse, dinamici dificile.
 • comportamente specifice ale copiilor și sentimentele corespondente ale facilitatorilor: agresivitate, seductivitate, depresie, tendința de a deranja grupul
 • contexte specifice: copii spitalizați, copii cu dizabilități, maladii cronice.

Eva Pattis Zoja, psihanalist jungian, creatoarea metodei Sandwork expresiv

Orice terapie eficientă se adresează psihicului ȘI corpului totodată, pentru că ființa umană este o unitate psihosomatică. Avem nevoie de mâncare, apă și adăpost și de o rezonabilă capacitate de relaționare umană. De îndată ce aceste necesități de bază sunt asigurate, psihicul are nevoie de un element în plus: CREATIVITATE. Acest element este în același timp rezultatul stării de bine și elementul care păstrează starea de bine la un nivel profund, de lungă durata, în corp și în psihic.

Metoda SANDWORK s-a dezvoltat din aceste necesități de bază ale copilului.

Organizator: Asociația Sol Mentis

Contact: Iulia Feordeanu – 0721348574 iulia.feordeanu@solmentis.ro

Locație: Journey Pub & More, str. George Enescu nr. 25 (stația de autobuz 300, Piața Romană)

Parteneri media: Editura Herald, B24Fun, Metropotam.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, Paginadepsihologie.ro, Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, Harmony Group, Bookuria.info, România Pozitivă, Filme-carti.ro, Societatesicultura.ro

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu