Detalii eveniment
Înscriere

Primul program de certificare clinică în Terapia Relațională Imago din România

Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie în colaborare cu Institutul Relațional Imago Internațional, anunță primul program de certificare clinică în Terapia Relațională Imago din România

Institutul Relațional Imago Internațional – are ca misiune livrarea celor mai bine concepute cursuri de formare pentru psihoterapeuții din întreaga lume, oferindu-le acestora instrumentele necesare aplicării cu succes a serviciilor de psihoterapie de cuplu.

Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie este o entitate de referință în domeniul programelor de formare complementară în psihoterapie din România și are ca misiune revoluționarea serviciilor de sănătate mintală și diseminarea conceptului de sănătate relațională.

Primul-program-de-certificare-clinică-în-Terapia-Relațională-Imago-din-România

În atenția psihoterapeuților din România!

Ești un psihoterapeut conștient de importanța sănătății relaționale, dar care adesea se îngrijorează când un cuplu vine la terapie? Te simți blocat în lupta de putere care există între partenerii unui cuplu și îți este greu să-i ajuți în gestionarea emoțiilor dificile? Te suprinzi adesea tentat să împarți cuplul în două și să-i trimiți pe parteneri în terapie individuală?

Dacă răspunsul tău este DA, atunci a venit momentul să-ți asumi responsabilitatea față de propria creștere profesională și să te îndrepți spre următorul nivel al psihoterapiei cu ajutorul programului de formare în Terapia Relațională Imago.

Modelul relațional Imago este o formă de terapie integrativă bine susținută științific, dezvoltată de dr. Harville Hendrix și partenera sa dr. Helen LaKelly Hunt, bazată pe mai multe teorii din psihoterapie. Gândirea freudiană, teoria sistemică, noile descoperiri din științele neurocognitive și conceptele cognitive-comportamentale sunt doar o parte din bazele specifice psihoterapiei Imago.

Este o formă de psihoterapie relațională structurată în jurul Dialogului Vindecător (IMAGO), ca instrument de reparare a conectării interumane. Prin însușirea și integrarea modelului Imago în propria practică psihoterapeutică fiecare terapeut își poate crește nivelul de eficacitate și reușită clinică. Modelul, extrem de bine documentat și gândit, îi ajută pe partenerii de cuplu să-și recăștige iubirea și încrederea în relație, iar pe clinicieni să descopere o nouă modalitate de lucru cu relațiile interumane.

Programul de formare este gândit nu doar pentru a vă schimba viața profesională, dar și ca un mijloc deosebit de bun de îmbunătățire a relațiilor personale.

Obiectivele programului sunt:

• Schimbarea dinamicii conflictuale în cuplu încă de la primele ședințe;

• Facilitarea Dialogului Imago pentru a spori conectarea în cuplu;

• Dacă prezența conflictului înseamnă că partenerii sunt în relația potrivită, cum pot face aceștia trecerea către o conectarea intimă și împlinitoare;

• A ajunge dincolo de frustrarea partenerilor de cuplu pentru a accesa vulnerabilitatea care duce spre vindecare;

• Vei învăța cum să fii un adevărat psihoterapeut relațional, fără să te pierzi sau dezorientezi în sistemul unui cuplu.

Structura programului de formare și taxa:

Formarea de bază în Terapia Relațională Imago este asigurată de Rebecca Sears și durează 12 zile. Acestea sunt împărțite în trei module de câte patru zile de lucru – primul modul este programat pentru perioada 6-9 octombrie 2016.

Modulele sunt programate la o distanță de mai multe luni pentru ca terapeuții să poată practica modelul Imago și să-și monitorizeze cazurile. A doua parte a formării înseamnă supervizarea clinică ce se desfășoară pentru o perioadă de șase luni și care se încheie printr-o evaluare.

Toți participanții vor beneficia de un suport teoretic de curs și de un manual de lucru pentru aplicațiile practice. De asemenea, organizatorii vor asigura pauza de ceai și cafea.

România beneficiază de un preț preferențial. Taxa pentru întregul program de formare este redusă la suma de 6.600 lei – care se achită în trei părți. Membrii AMPP beneficiază de o reducere de 5% din taxa de formare.

Criterii de admitere în programul de formare:

Parcurgerea unui program de formare în sănătate mintală sau relațională și deținerea unui certificat de absolvire. Sunt recunoscute diplomele de licență în psihologie, medicină, asistență socială; certificatele de absolvire a programelor de formare complementară în psihoterapie; diplomele de masterat sau doctorat în psihologie.

Deținerea calității de membru într-o asociație profesională recunoscută de Colegiul Psihologilor din România – și ulterior înscrierea în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie (AMPP) în calitate de membru, entitate unică care furnizează programul de certificare în psihoterapia Imago din România.

Parcurgerea cărților care sunt scrise în baza teoriei Imago și traduse în limba română: Primește iubirea pe care o dorești; și Dăruiește iubirea care vindecă.

Documentele necesare pentru înscriere:

– copie după actele de studii;
– copie după atestatul de liberă practică emis de Colegiul Psihologilor din România – dacă este cazul;
– copie după actul de identitate;
– adeverință care atestă calitate de membru într-o asociație profesională;
– scrisoare de intenție.

Toate documentele vor fi trimise în format electronic la adresa contact@paginadepsihologie.ro. Pentru informații suplimentare persoana de contact este Dr. Cristina Petrescu-Ghenea – tel: 0743 604 851.

Din motive de creștere a calității programului de formare numărul de locuri este limitat.

Așteptăm cu drag înscrierea voastră la programul de formare și pentru a dezvolta împreună Comunitatea Imago în România!

Gáspár György,

Președinte AMPP

Cine este Rebecca Sears?

Unul dintre formatorii seniori ai Institutului Relațional Imago Internațional și reprezentanta Centrului Imago din Washington. Rebecca profesează în domeniul psihoterapiei de peste 30 de ani, este psihoterapeut Imago din 1994 și membru activ al Institutului din 2003.

În 2001 a dus programul de formare clinică imago în Rusia și tot de atunci a devenit unul dintre formatorii internaționali ai Comunității Imago. In anii 2009 și 2012 a fost votată în top 5 terapeuți maritali și de cuplu de către Washington Magazine. Reprezentantă de marcă a psihoterapiei relaționale, Rebecca este adesea invitată la celebre show-uri de radio și televiziune din SUA, dar și ca vorbitor la cele mai renumite conferințe profesionale din lume.

Când nu se ocupă de formarea psihoterapeuților și realizarea de materialelor de formare clinică avansată, Rebecca este pasionată de natură, pescuit și grădinărit organic, activități pe care preferă să le facă alături de prieteni și membrii familiei. Abilitățile de relaționare le exersează și în prezent alături de partenerul ei Gary.

Mai multe despre Psihoterapia Relațională Imago:

Dezvoltată de Harville Hendrix, PhD & Helen LaKelly Hunt, PhD. Terapia Relațională Imago este o metodă de terapie relațională și de cuplu axată pe transformarea conflictelor dintre oameni în oportunități de vindecare și creștere.

Cuvântul de origine latină “imago” – care înseamnă “imagine” – se referă la “imaginea inconștientă pe care o avem despre iubire”. Concluzia la care au ajuns promotorii modelului Imago, evidențiază legătura frecventă care există între frustrările de relaționare de la vârsta adultă și experiențele trăite în copilărie.

Cu ajutorul modelului psihoterapeutic dezvoltat din teoria Imago, partenerii de cuplu își pot înțelege emoțiile unul altuia, ajungând să recunoască empatic “rănile aduse din copilărie” și să-și asume angajamentul de a ajunge spre ceea ce numim “relații conștiente”.

Considerată una dintre cele mai complexe metode de psihoterapie relațională, Terapia Imago este larg răspândită în întreaga lume și se bucură de un real success atât în rândul psihoterapeuților de familie și cuplu, cât și al clienților dornici să-și vindece rănile de relaționare.

Locația

Distribuie

Lasă un comentariu