Detalii eveniment
  • Data 2016/05/14  -  09:00 - 13:00
  • Locația Hotel International, Str. Palat, nr. 5A, Iași
  • email parentisgrup@gmail.com
Înscriere

Prezența conștientă: esența relației părinte-copil

Copiii crescuți de părinți imperfecți, dar conștienți de sine și de nevoile de dezvoltare ale ființei umane, devin adulți care cunosc și practică prețuirea de sine, au încredere în cei din jur, iar siguranța relațională îi ajută să fie autentici, creativi și recunoscători. – Gáspár György, Copilul invizibil

Fie că ești părinte, psiholog, cadru didactic sau pur si simplu o persoană interesată de dezvoltare personală, pe 14 mai te așteptăm la Iași la conferința „Prezența conștientă: esența relației părinte-copil” susținută de Gáspár György, unul dintre cei mai apreciați psihologi și psihoterapeuți relaționali din România.

Prezența conștientă, așa cum o descrie Gáspár, este “o stare în care mintea noastră este readusă în momentul prezent, pentru a observa cu claritate ceea ce trăim acum și aici și a face alegeri asumate, fără a rămâne blocați în perspective rigide, sclavi ai unor opinii și emoții neexaminate“. Când îi “acceptăm pe copii așa cum sunt și căutăm să înțelegem nevoia din spatele a ceea ce fac, atunci răspunsul nostru poate fi ghidat de suveranitate, empatie și acceptare“.

Ca părinți, spun Myla și Jon Kabat-Zinn, simțim uneori „că ne-am pierdut drumul, fiind într-o perioadă mai întunecată, mai plină de disperare sau de confuzie a vieții noastre și am putea să ne întrebăm: Cum am ajuns aici? Unde sunt? Ce este acest loc în care mă aflu acum?“, dar, pentru că fiecare dintre noi e un produs al vremurilor noastre și facem alegeri în contextul epocii în care trăim și a experiențelor anterioare, se întâmplă să luăm decizii de care să nu fim mulțumiți sau să simțim că instinctele noastre sunt complet îngropate.

Prezența conștientă – starea de mindfulness – ne oferă o cale reală de a vindeca relații. Niciodată nu e prea târziu să încercăm să vindecăm relațiile cu propriii copii, chiar și dacă ei au crescut mari.

Gáspár György este președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, membru în Colegiul Psihologilor din România și coordonator de programe ce privesc sănătatea relațională.

Ieșenii au avut ocazia să îl cunoască în cadrul conferinței “Puterea Relațiilor” susținută la Iași împreună cu Otilia Mantelers în luna martie a acestui an.

Update 29.04.2016 – Invitație de la Gáspár.

Early bird (până la 9 mai 2016): 75 lei/pers sau 130 lei/cuplu.
Normal (din 10 mai): 100 lei/pers.
În cazul grupurilor vă rugăm să ne contactați la adresa parentisgrup@gmail.com pentru o ofertă personalizată.

Vă așteptăm cu mare drag!

Update foto eveniment ©fotocredit Bogdan Onofrei.

Locația evenimentului

Speakeri

György Gáspár

  • Autor,formator,instructor

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din Rom...

Distribuie

NE-AR PLĂCEA SĂ AFLĂM OPINIA TA