Detalii eveniment
  • Data 2016/03/19  -  10:00 - 13:00
  • Locația Filarmonica "Mihail Jora", str. Războieni, nr. 22, Bacău
  • email centrul.psp@gmail.com
Înscriere

Prezența conștientă: esența relației părinte-copil

Ești un părinte prezent? Ești o persoană preocupată de propria dezvoltare personală? Ești cadru didactic, student, sau psiholog/consilier/terapeut?

Prezența conștientă; esența relației părinte-copil

Spune prezent pe 19 martie 2016 la Conferința noastră, pentru a descoperi împreună, alături de György Gáspár, misterele Mindful Parenting-ului.

Mindfulness-ul este starea de prezență conștientă ce ne permite concentrarea intenționată a atenței asupra momentului prezent, fără a folosi judecata critică asupra noastră sau asupra altora. Jon Kabat-Zin descrie mindfulness-ul drept „arta de a trăi conștient” tehnică ce ne-ar putea ajuta să ne apreciem mai mult emoțiile și gândurile, fiindcă „atunci când reușim să fim prezenți și atenți, ni se deschid noi posibilități„.

În parenting, mindfulness-ul ne ajută să ne conectăm profund cu copiii noștri. Un părinte prezent, este acel părinte căruia nu-i este teamă să intre în contact cu copilul său interior, reușind apoi să interacționeze sincer și profund cu persoana celuilalt, respectându-i unicitatea și individualitatea. Părintele mindful este plin de acceptare și iubire necondiționată.

„Starea de mindfulness ne ajută să gestionăm mai bine stresul aferent rolului de părinte, sprijină vindecarea noastră interioară și facilitează cultivarea relaționării sănătoase în interacțiunea părinte-copil. Practica mindfulness nu prezintă costuri financiare, ne îmbunătățește semnificativ calitatea vieții, sporește concentrarea și conștientizarea, ajutându-ne, în același timp, să ne gestionăm mult mai bine gândurile și experiențele negative. Fiind conștienți de aceste beneficii, consider că merită să ne flexibilizăm pentru a practica prezența conștientă ca stare de zi cu zi” – spune invitatul nostru, György Gáspár.

Gáspár este psiholog clinician, psihoterapeut și președintele Asociaţiei Multiculturale de Psihologie şi Psihoterapie organizatorul (alături de Otilia Mantelers și echipa lor gigea) a mai multor conferințe de renume, printre care: „Puterea Prezenţei Conştiente a Părintelui în Viaţa Copilului: Ataşament, Joc şi Transformare – Dr. Dan Siegel, Conferința IMAGO – Harville Hendrix & Hellen Hunt, Puterea Relațiilor – Gáspár & Gáspár

Conferința se adresează în egală măsură părinților, specialiștilor și oricărei persoane interesate de dezvoltare personală.

Înscrierile se fac completând formularul de aici, urmând să fiți contactat de un voluntar.

BILETE:

– early bird (înscrieri până pe 31 ianuarie 2016) – 45 lei/persoană – 80 lei/cuplu
– normal (începând cu 1 februarie pana la data conferinței) – 60 lei/persoană – 100 lei/cuplu
– ofertă grupuri: 5 bilete la preț de 4

Locația evenimentului

Speakeri

György Gáspár

  • Online,autor,formator,instructor

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din Rom...

Distribuie

Lasă un comentariu