Detalii eveniment
  • Data 2018/05/12  -  09:00 - 16:00
  • Locația Pagina de Psihologie, str. Intrarea Tipografiei, nr. 6, et. 6, București
  • Contact 0740.222.202
  • email nora.neghina@paginadepsihologie.ro
Înscriere

Părinte cu Minte – Copil cuMinte

Pagina de Psihologie în colaborare cu Mindsight România lansează primul curs de cultivare a inteligenței parentale bazat pe strategiile de parenting dezvoltate de Daniel Siegel

Timp de două zile, de la ora 9 la 16, Nora Neghină te invită la una dintre cele mai fascinante experiențe educaționale ale vieții tale. Fie că ești părinte, bunic, naș, bonă, fie educator – vei avea posibilitatea de a-ți transforma în profunzime viziunea asupra a ceea ce înseamnă creșterea și educația copiilor (și a părinților). Îmbinând cu mult har teoriile științifice, experiențele personale de mamă (și pe cele de fiică) și condimentând totul cu multă căldură și o doză sănătoasă de umor, Nora s-a dovedit a fi cel mai potrivit om pentru un astfel de curs. – Gáspár György  

Bună, sunt Nora Neghină, trainerul cursului de parenting „Părinte cu Minte Copil cuMinte“, și vreau să-ți spun câteva lucruri:

De ce nu ar fi DISCIPLINA acea zonă din care noi, ca părinți, să transmitem către copii înțelepciunea dobândită din experiențele noastre, prin care i-am învăța să discearnă între comportamente dezirabile și indezirabile sau, pur și simplu, i-am ajuta să repare o greșeală – pentru că, de făcut, sigur nu-i putem opri mereu să le facă?

De multe ori, în contextul relațiilor părinte-copil, auzim cuvântul „disciplină“, iar mintea noastră se duce către a impune reguli și a folosi forța pentru a le menține. Dar dacă am auzi cuvântul „discipol“? Ne-am gândi mai degrabă la „model“, „educație“… „ÎNVĂȚARE“, la cel care – primind învățăturile unui maestru – le dă continuitate sau chiar le dezvoltă… Ok, acum că sigur v-am băgat puțin în ceață, vreau să vă spun că putem disciplina și într-un alt mod decât ne-au „disciplinat“ adulții pe noi, în copilărie: dând dovadă de umanitate, bunăvoință și prezență conștientă.

De aceea, vă invit la acest curs de parenting pe care l-am gândit și pregătit împreună cu Gáspár – omul despre care mai mult ca sigur ați auzit, cel puțin din greșeală. Și, ca să fiu concisă și la obiect, mai ales pentru tăticii care au nevoie să știe că aici se va vorbi despre lucruri serioase – întregul program se bazează pe principiile Mindsight, așa cum au fost elaborate de dr. Daniel Siegel și dr. Tina Payne Bryson, doi dintre cei mai apreciați experți în parenting din întreaga lume, pe care am avut ocazia de a-i întâlni personal și… Ok, restul vi-l voi povesti la curs.

Foarte concret, este vorba despre exerciții practice, despre strategii revoluționare de susținerea a dezvoltării creierului copilului și, desigur, despre cum putem să le cultivăm copiilor inteligența relațională. Nu promit că nu vom și plânge pe alocuri, mai ales atunci când vom vorbi despre rănile copilului interior – sper că ați citit cartea Copilul invizibil, căci, alături de Inteligența parentală, face parte din bibliografia de curs.

Și pentru ca să respectăm practicile curente, fiindcă noi suntem o organizație serioasă, vreau să evidențiez cât mai clar și cu ce anume estimez că veți rămâne în urma cursului. Iată principalele informații pe care le veți afla:

• Care este legătura dintre dezvoltarea creierului la copii și felul în care adultul își folosește inteligența parentală pentru a îndrepta comportamentele inadecvate – ale lui și ale copilului
• Care e stilul tău de a disciplina și cum îl poți adapta nevoilor reale ale copilului – asta da, chestie importantă
• Cum să crești abilitățile copilului tău pentru relaționare, reflecție și reziliență – o chestie foarte isteață, dezvoltată de dr. Siegel
• Care sunt cele mai frecvente 20 de capcane pe care e bine să le eviți când disciplinezi – nu promit că vei reuși mereu, dar e recomandat cel puțin să știi despre ele 

Și cum vom face toate astea?

Întregul curs este construit în jurul a 3 valori esențiale în Mindsight (Reflecție – Reziliență – Relații) și este împărțit în 2 zile a câte 7 ore fiecare.

Prima întâlnire (12 mai ’18):

• Ce fel de maestru ești? Stiluri de atașament și stiluri de disciplină – pe scurt, stiluri de relaționare.
• Creierul copilului tău. Cum gestionăm emoțiile și cum creăm reziliență?

A doua întâlnire (13 mai ’18):

• Cum creăm relații apropiate? 4 strategii de conectare.
• Să dezvoltăm capacitatea de reflecție. 8 strategii de redirecționare a energiei (atenției și resurselor) copilului către rezolvarea de probleme.

Prețul cursului este de 450 lei/persoană sau 650 lei/cuplu.

Pentru înscrieri și întrebări sau detalii, vă rog să-mi scrieți pe adresa: nora.neghina@paginadepsihologie.ro Sau… ne putem auzi la telefon: 0740.222.202.

Cam atât, dragilor, cel puțin pentru început, și abia aștept să ne cunoaștem la curs!

Cursul este susținut de Nora Neghină, cofondatoarea și președinta Asociatiei Mindsight România, care are ca scop promovarea conceptelor de „mindsight“ și „neurobiologie interpersonală“ elaborate de dr. Daniel Siegel. Nora este trainer certificat Mindsight din partea Mindsight Institute, California, USA, și formator acreditat. În prezent, Nora facilitează în cadrul organizației Salvați Copiii București activitatea unor grupuri pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale preșcolarilor și școlarilor; iar în cadrul AMPP este coordonatoarea programului de formare dedicat non-clinicienilor și intitulat „Inteligența Relațională“, unde susține și programul de formare Mindsight.

Locația evenimentului

Speakeri

Nora Neghină

  • Online,autor,formator,instructor

Nora Neghină este președinte și membru fondator al Asociației Mindsight România și expert ...

Distribuie

Lasă un comentariu