Detalii eveniment
Cumpără bilet

Mindfulness în viața cotidiană

Editura Herald în colaborare cu Mindfulness Institute, Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie 1i autoarea Daniela Andreescu vă invită la prima conferință din România dedicată domeniilor de aplicare a conceptului de MINDFULNESS, în data de 5 martie 2015, la Sala ARCUB (zona Universitate). Pe parcursul a 3 ore și jumătate, începând cu orele 18:30, organizatorii își propun să expună cât mai relevant informații despre acest concept preluat în psihologie, managementul afacerilor, dezvoltare personală, relațiile în context profesional și de familie, practica spirituală. Evenimentul este dezvoltat cu ajutorul a trei invitați de prestigiu din domenii precum psihologie, business și dezvoltare personală:

1. MIHAI POPA RADU – președintele Mindfulness Institute – Despre mindfulness în activitatea profesională

2. GÁSPÁR GYÖRGY – președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie – Despre mindfulness în relații sociale și de familie

3. DANIELA ANDREESCU – autoare, life coach – Despre mindfulness în dezvoltarea personală

Mindfulness in viata cotidiana

Cei trei invitați vor aborda acest concept într-un mod interactiv, astfel încât publicul participant la eveniment să poată înțelege cât mai deplin aplicabilitatea și practica atitudinii mindfulness în toate ariile de activitate cotidiană.

MINDFULNESS – termenul de netradus care anunță o schimbare de paradigmă

Cuvântul pe care toata lumea l-a auzit, dar pe care doar puțini dintre noi îl înțeleg deplin! Dacă vă întrebați ce înseamnă cu adevărat acest termen, cât de îndepărtate sunt rădăcinile sale culturale și care sunt beneficiile practicii mindfulness în lumea modernă, acesta este evenimentul unde o bună parte dintre întrebările pe care le aveți vor primi răspuns.

Mindfulness are de a face, mai înainte de toate, cu atenția și cu prezența conștientă, ambele reprezentând calități umane universale. Dar în societatea de azi noi avem tendința să le considerăm de la sine înțelese și nu ne gândim că este nevoie să le dezvoltăm în mod sistematic, punându-le în slujba înțelegerii de sine și a înțelepciunii. John Kabat-Zinn

Mindfulness este un sistem eficient destinat explorării celor mai profunde niveluri ale minții, ajungând până la însăși rădăcina conștiinței… Transformarea este completă. Se numește eliberare, și este permanentă. Bhante Gunaratana

Editura Herald pune la dispoziția publicului interesat o serie de cărți despre acest subiect, cărți recunoscute în literatura de specialitate și semnate de autori precum Jon Kabat-Zinn, Alan Watts, Sam Harris, Bhante Gunaratana sau Mark Epstein.

FILMUL – modul în care privești lucrurile poate să transforme lumea

O alta premieră pe care o marchează această conferință este și proiecția documentarului The Mindfulness Movie, film ce analizează apariția și cariera acestui termen, aproape de netradus. Realizatorii chestionează prin intermediul specialiștilor în psihologie și neuroștiințe aplicabilitatea acestui concept folosit deja în educație, în spitale, în managementul și în administrarea business-urilor și chiar în instituțiile de stat, pentru reducerea stresului și creșterea calității vieții. Filmul nu este distribuit în România, dar participând la această conferință aveți șansa unică de a-l vedea, cu susținerea Mindfulness Institute (deținătorul drepturilor de difuzare în țară).

www.themindfulnessmovie.com
How you see can change your life!

DANIELA ANDREESCU și cărțile care vorbesc dincolo de cuvinte

Autoare a patru cărți care ies din tiparul ghidurilor de dezvoltare personală, Daniela Andreescu propune prin titlurile sale o metodă inedită de a cultiva flexibilitatea mental-emoțională și creativitatea, concentrarea și abilitatea de a fi și a face în direcția transformărilor pozitive în relația cu sine și cu cei din jur. Daniela Andreescu este unul dintre primii coachi din România acreditați de International Coach Federation; este formator în comunicare și relații interpersonale prin metoda ESPERE; facilitator în dezvoltare umană și mindfulness. Ea propune pentru această conferință o incursiune în mijlocul aspectelor care definesc atitudinea noastră de viață.

Esența dezvoltării personale este aceea de a fi liber de auto-amăgire. Cunoașterea de sine, însoțită de acțiuni benefice îndreptate către sine și către ceilalți, fundamentează parcursul de la cum suntem la cine devenim. Mindfulness este o stare de spirit, o atitudine mental-emoțională, un fel de a fi, o etică și un stil de viață, ce ne permite să avem curajul de a ne respecta. Privindu-ne cu bunăvoință și claritate, vom ști cum să ne creștem viața în loc de a o maltrata. Potențialul de creștere și libertate interioară, se află în spațiul privilegiat al prezenței conștiente.

MIHAI POPA RADU și Minfulness Institute

Mihai este și unul dintre cei mai apreciați coachi din România, el activând în acest domeniu încă din 2003 și fiind desemnat de două ori Coachul Anului în România. În prezent promovează Coachingul Integrativ (Integral Coaching) în România prin intermediul firmei sale Seeds for Success. Mihai organizează evenimente prin care publicul român ia contact cu exponenți ai diferitelor curente spirituale autentice, și se implică activ în selecția, publicarea și chiar traducerea în parteneriat cu editura Herald a unor cărți esențiale de dezvoltare spirituală, inclusiv pe teme de mindfulness.

Cultivarea stării de mindfulness poate reduce și chiar elimina sursele stresului, auto-criticii și ale nenumăratelor frustrări trăite la locul de muncă datorită relaționărilor defectuoase. Mințile noastre sunt ușor distrase de gândurile despre trecut și de încercările de anticipare a viitorului, iar eliberarea din acest cerc vicios este posibilă prin conștientizarea propriilor gânduri, emoții și senzații, prin învățarea unor mecanisme de gestionare eficientă a acestora.

GÁSPÁR GYÖRGY și Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie

Gáspár György este președinte al AMPP și un specialist recunoscut în România în domeniul parentajului și psihoterapiei relaționale. Este psiholog clinician, psihoterapeut licențiat în psihologie la Universitatea “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, cu o formare de lungă durată în Hipnoterapia Ericksoniană, Terapia de Familie și Psihoterapia Integrativă. Este membru al Colegiului Psihologilor din România și al Asociației Psihologilor din România. Gáspár György, principalul responsabil pentru conferințele susținute în România de Dr. Daniel Siegel, PhD Frank Dattilio și PhD Monica McGoldrick.

Pe parcursul întregii vieți, relațiile noastre ne modelează structura interioara mai mult decât am fi dispuși a crede, și asta pentru că suntem ființe sociale care au nevoie de iubire, acceptare și conectare interumană. Astfel, o educație a relaționării este necesară atât pentru creșterea personală, cât și pentru menținerea sănătății noastre psihice și fizice. Iar practica mindfulness ne oferă o cale pentru a ne educa în sensul unei relaționări conștiente în care acțiunile ne sunt ghidate de intențiile și valorile noastre de viață. În viziunea mea, mindfulness descrie cum relaționăm cu noi înșine (cu universul interior) și cu cei din sistemele noastre de apartenență: familie, serviciu, comunitate. Este o stare de prezență conștientă prin care alegem să ne cultivăm relațiile, fără să ne lăsăm prada emoțiilor, gândurilor sau reacțiilor greu de controlat, conectându-ne la momentul prezent, și fără a încerca să îl schimbăm.

Detalii despre conferință puteți accesa direct din site-ul dedicat evenimentului sau din pagina de facebook.

CONTACT: Andreea Tincea, PR editura Herald – 0743050507 sau andreea.tincea@edituraherald.ro

CO-ORGANIZATORI: Editura Herald, Mindfulness Institute, Asociația Multiculturala de Psihologie și Psihoterapie și autoarea Daniela Andreescu

PARTENERI MEDIA: Centrul Seeds for Hapiness, Radio România Cultural, Radio Itsy Bitsy, blogul Joc și emoție, SmartBoxFamily, Centrul Național de Studii pentru Medicina Familiei, Centrul de Terapie prin Ras Mandarin, Fundația Calea Victoriei, Fundația Prețuiește Clipa, Centrul Amaneser, Ed4lead, Asociația Mindsight România, LaPsihoterapie.ro, Café Gradiva, Psihoo.ro, MamicaUrbana.ro, Gokid.ro, Suntpitic.ro, UrbanKid.ro, Harmony Group, Calendarulmagic.ro, Revista 10beneficii.ro, LumeaMare.ro, Agentiadecarte.ro, Societatesicultura.ro, Bookaholic.ro, Cititoruldeproza.ning.com, Romania Pozitiva, Filme-carti.ro, OrasulMeu.ro, Cartidelumina.wordpress.com, PRwave.ro, ArtsUnited.ro, Staupenet.ro, Gratuitor.ro, Drinkfood.ro

BILETELE


Update 19.02.2015 – ANUNȚ de ultimă ora:

În calitate de organizatori ai conferinței, editura Herald și partenerii săi, Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, Mindfulness Institute și autoarea Daniela Andreescu, au plăcerea de a anunța că va fi disponibilă transmisiunea live a acestui eveniment special!

Datorită numărului mare de cereri și pentru că biletele pentru acces în sală au fost epuizate, pentru participarea la Conferința Mindfulness în viața cotidiană, organizatorii au găsit o cale tehnică prin care accesul la eveniment să fie disponibil unui pubic cât mai larg. Pentru cei interesați, conferința poate fi urmarită online, în ziua evenimentului, prin achiziționarea unui cont de acces unic pe baza de user și parolă individuale. Conferința va putea fi urmarită în exclusivitate pe site-ul mindfulness.edituraherald.ro.

Update 05.03.2015 Foto conferinta Mindfulness în viața cotidiană (fotocredit Cosmin Tuduran)

Mindfulness in viata cotidiana 28
Mindfulness in viata cotidiana 27
Mindfulness in viata cotidiana 25
Mindfulness in viata cotidiana 26
Mindfulness in viata cotidiana 29
Mindfulness in viata cotidiana 24
Mindfulness in viata cotidiana 23
Mindfulness in viata cotidiana 21
Mindfulness in viata cotidiana 25
Mindfulness in viata cotidiana 23
Mindfulness in viata cotidiana 21
Mindfulness in viata cotidiana 19
Mindfulness in viata cotidiana 17
Mindfulness in viata cotidiana 14
Mindfulness in viata cotidiana 12
Mindfulness in viata cotidiana 11
Mindfulness in viata cotidiana 7
Mindfulness in viata cotidiana 9
Mindfulness in viata cotidiana 5
Mindfulness in viata cotidiana 3
Mindfulness in viata cotidiana 1
Mindfulness in viata cotidiana 22
Mindfulness in viata cotidiana 24
Mindfulness in viata cotidiana 20
Mindfulness in viata cotidiana 16
Mindfulness in viata cotidiana
Mindfulness in viata cotidiana 8
Mindfulness in viata cotidiana 4
Mindfulness in viata cotidiana 20
Mindfulness in viata cotidiana 18
Mindfulness in viata cotidiana 10
Mindfulness in viata cotidiana 2
Mindfulness in viata cotidiana 13
Mindfulness in viata cotidiana 6
Mindfulness in viata cotidiana 22

Accesul online la transmisiunea live se face pe baza unui utilizator și a unei parole unice!

În site-ul mindfulness.edituraherald.ro, la secțiunea CUMPĂRĂ UN BILET veți găsi formularul de înscriere prin care primiți un nume de utilizator și parola unice.
Aceste date vă garantează accesul la transmisia în direct de pe un singur dispozitiv (calculator/tableta/telefon etc.). Nu se pot conecta mai multe dispozitive simultan folosind aceleași date de autentificare. Prețul de vizionare a transmisiunii live este de 25 RON pentru un sigur dispozitiv.

Transmisiunea live include vizionarea celor 3 workshopuri și a documentarului The Mindfulness Movie.
Începerea transmisiei: orele 18.20 în data de 5 martie 2014
Durata: aprox. 3h 30min cu pauză de 15min
Detalii eveniment: mindfulness.edituraherald.ro

VĂ MULȚUMIM PENTRU SUSȚINERE ȘI INTERESUL ACORDAT ACESTUI EVENIMENT SPECIAL!


Participarea la conferință se face pe baza de bilet!

Cele 375 de locuri disponibile în sală (parter și balcon) pot fi ocupate prin achiziționarea biletului online chiar din pagina evenimentului. Locurile în Sala Arcub nu sunt nominale, astfel că se vor ocupa în ordinea sosirii participanților. Pentru un acces confortabil în sală, intrarea va fi permisă cu 30 de minute înainte de începerea conferinței.

Biletele pot fi achiziționate în perioada 12.01– 04.03 prin plata online cu cardul, transfer bancar sau cash.

Variante bilet:

EARLY BIRD – 40 RON – bilet achiziționat PÂNĂ LA 15 februarie 2015
STANDARD – 60 RON – bilet achiziționat DUPĂ 15 februarie 2015

Locația evenimentului

Speakeri

Daniela Andreescu

  • Contributor

Daniela Andreescu este coach, facilitator pentru dezvoltare umană, autoare. Este membră a Insti...

György Gáspár

  • Online,autor,formator,instructor

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din Rom...

Distribuie

Lasă un comentariu