Detalii eveniment
  • Data 2017/12/13  -  17:30 - 20:00
  • Locația Biblioteca Metropolitană, Filiala Ion Creangă, str. Christian Tell, nr. 10, București
  • Contact 0723656503
  • email consultanta@florinabadea.ro
Înscriere

Mindfulness de sărbători la „Mama Time Out” – ediția a III-a

Am pierdut lista de cadouri, OMG, era cât un pomelnic, nu mai țin minte nimic din ea! Am copila de luat de la școală zilnic până la vacanță, să nu uit! Am făcut un meniu de sărbători, dar parcă nu mă satisface! Cu Moș Nicolae nu am vorbit, oare pe unde îl prind zilele astea?! Aș vrea că anul ăsta să scriu scrisori pe hârtie și cu cerneală, dar de unde să le iau și cum să mă organizez? Ah, am uitat de brad, anul ăsta am zis că ne călcăm pe sulfet și cumpărăm unul natural. Dar vizitele, unde mergem și în ce zile? Uite așa mi se izbesc gândurile unele de altele și încep să mă panichez că nu voi reuși să termin tot, la timp. Mai sunt doar câteva săptămani pană la Crăciun!! Vreau să revedem toți prietenii pe care anul acesta nu am reușit să îi strângem în jurul mesei. Vreau să ne vedem cu familia, cu nașii, cu frații, cu finii, cu toți dragii sufletului nostru! Dar cum fac să simt mai multă bucurie și să elimin partea de agitație care mă împiedică să trăiesc fiecare moment la maxim, în decembrie – luna iubirii și a nașterii? Așa mi-a răsărit ideea temei pentru decembrie – ediția a III-a a proiectului Mama Time Out, din 13 decembrie: MINDFULNESS DE SĂRBĂTORI. 

De ce mindfulness de sărbători la Mama Time Out?

Când eram mică, decembrie era pentru mine o lună… de singurătate. De ce? Pentru că părinții mei erau atât de ocupați cu pregătirile de Crăciun, cu porcul, cu o curățenie generală care mă alunga dintr-o cameră în altă, ba de frig, ba că îmi trăgeau efectiv fotoliul sau patul de sub fund, încât eu îmi petreceam zilele printre cărti și muzică. Odată cu trecerea anilor, lucrurile nu s-au imbunătățit, pentru că mama voia ca totul să fie perfect în ziua de Crăciun, de la brad, pană la bucate și ultimul pliu al feței de masă. Un fel de Martha Stewart a zilelor noastre, care gătește coafată perfect și zâmbește gospodinelor din întrega lume, fericită și relaxată, în timp ce ele pică în depresie. Pentru că ele nu sunt în stare de asemenea desăvârșire.

Așa că, acum, când am copii și eu, nu aș vrea să îi țin singuri în timp ce eu mă dau de ceasul morții să fiu perfectă înainte și de Crăciun. Dar și să ne organizăm în așa fel încât să avem și ce pune pe masă, fără să simtă cineva că îi lipsește ceva. Cu trăire și tihnă. Pentru că sărbătorile înseamnă mai mult decât mâncare și asta e ceea ce trebuie să le transmitem copiilor noștri. Și pentru că, de sărbători, avem nevoie să ne aducem, mai mult decât oricând, în viață starea de prezență și de conștiență. 

Invitatul ediției a III-a Mama Time Out

O știam pe Oana Calnegru de anul trecut, căci a fost co-organizator al conferinței „Disciplină fără dramă” susținută de Tina Payne Bryson, în București, iar eu am fost partener media al evenimentului atunci. Am admirat-o mult pentru organizarea evenimentului, alături de Nora Neghină, dar și pentru implicarea ei în proiectele de la paginadepsihologie.ro.

Oana este psiholog și psihoterapeut de familie şi trainer de programe de dezvoltare personală adresate copiilor şi părinţilor. A absolvit programul de formare în psihoterapia relațională din cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie (AMPP). Oana, abia aștept ediția cu tine, să știi! 🙂 

Când și unde

Pe 13 decembrie, începând cu ora 17.30, la Biblioteca Metropolitană, Filiala Ion Creangă, din str. Christian Tell, nr. 10. 

Ce să faceți pentru înscriere

Participarea la ediția a III-a se face completând linkul de aici. Pentru confirmarea participării, dați și un semn pe adresa consultanta@florinabadea.ro, vă rog.

Vă reamintesc că intrarea este gratuită, doar să fiți pe lista participanților confirmați. Pentru confortul vostru la eveniment, lista se va închide după un număr de participanți. Capacitatea maximă a sălii este de 50 de locuri. Mai multe detalii aici.

Florina Badea

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu