Detalii eveniment
  • Data 2018/05/19  -  10:00 - 14:00
  • Locația Pullman Bucharest World Trade Center, Piața Montreal, nr. 10, București
  • email catrinel.petre@mozaicmedia.ro
Înscriere

Liber la educație sau educație la liber? Ediția 2018

Educație financiară pentru copii

Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Sau le oferim bani să își cumpere jucăria preferată pe post de „recompensă“ pentru 5 minute de liniște.

Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață.

 

Felul în care părinții noștri s-au raportat la bani, modul în care i-am auzit vorbind despre ei, îngrijorările pe care ni le-au transmis s-au impregnat în subconștientul nostru și ne-au setat atitudinea față de bani și câștig.

România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa, doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunoștințe financiare, iar asta se reflectă în propriile noastre vieți împovărate de rate și datorii și pline de alegeri neinspirate financiar.

Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii?

Te invităm să afli răspunsurile la întrebările de mai sus și să înveți să „predai“ lecții de educație financiară copilului tău la conferința Liber la educație sau educație la liber?, care va avea loc pe 19 mai, de la ora 10, la hotel Pullman. 

Speakeri ai evenimentului:

Oana Moraru este consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon.
Adrian Asoltanie este trainer, speaker și antreprenor de aproape 20 de ani. 

Invitat special:

Gáspár György este psiholog, autor și custode de povești de viață, omul care a pornit #RevoluțiaRelațonalăÎnRomânia.

Oana Moraru:Relația copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor. Imaginea proprie în viitor se construiește când funcțiile executive ale creierului sunt bine stimulate și dezvoltate. A vorbi despre securitatea lor financiară sau starea de bine economică și socială este echivalent cu a vorbi acum despre atenția lor voluntară, despre autocontrol, planificare, prioritizare. Cele mai importante calități ale minții se formează din anii copilăriei timpurii și până la finalul adolescenței. Despre funcțiile executive ale minții vă invit să vorbim: cum se formează atenția, autocontrolul? Cum apare conștiința sinelui viitor și grija de azi – la copii – pentru viața lor de mâine? Cum este educația financiară un mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea și prioritizarea? Cum îl ajut pe copilul meu să fie mai conștient de nevoile lui de azi și de mâine?

Adrian Asoltanie:Părinții, copiii și banii, o relație complexă, uneori ignorată, deseori înțeleasă sau dezvoltată greșit. Am întâlnit câteva mii de copii la cursul meu «Micul Dresor de Lei» pe care îl susțin în școli de la clasa I-a până la liceu. Banii sunt un subiect extrem de interesant pentru copii. Din păcate am întâlnit deseori convingeri și valori formate deja, susținute de părinți sau rudele apropiate, extrem de nocive pentru copiii de azi și adulții de mâine. Dragi părinți, e timpul să abordăm direct acest subiect care va influența MAJOR destinul copiilor noștri. Înțelegerea corectă a valorii muncii, creativității, răbdării, cumpătării și generozității reprezintă baza unei personalități echilibrate și împlinite. Educația financiară este despre viață, nu despre bani.

Gáspár György:Puterea psihologică a banilor – Fără doar și poate, părinții sunt cele mai influente modele în viețile copiilor, iar acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica și neliniștea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor și ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal și profesional. Aruncând o privire conștientă asupra poveștii pe care ne-o spunem despre bani și recunoscând credințele limitative referitoare la câți bani „merităm“, ne putem (re)câștiga stima de sine și încrederea în forțele proprii. Vom deveni astfel modele sănătoase atât pentru copiii noștri, cât și pentru generațiile viitoare. Vă aștept cu drag, să dezlănțuim împreună inteligența financiară din familiile noastre.“ 

Agenda evenimentului

09:15 – 10:00 Înregistrarea participanților
10:00 – 11:00 Oana Moraru
11:00 – 11:30 Q&A Oana Moraru
11:30 – 12:00 Gáspár György
12:00 – 12:15 Coffee Break
12:15 – 13:30 Adrian Asoltanie
13:30 – 14:00 Q&A/ Exerciții practice 

Prețuri și înscriere

Profită de prețul special – 60 lei, valabil până la data de 25 aprilie 2018! Prețul întreg al biletului este de 100 lei.

20% din valoarea încasărilor se redirecționează către partenerul caritabil al evenimentului, United Way România – organizație care desfășoară programe de integrare socială și profesională pentru tineri și adulți din medii defavorizate.

Înscrierea la eveniment se face pe baza formularului, sau prin mail catre catrinel.petre@mozaicmedia.ro. Mai multe detalii puteți găsi și pe pagina de facebook a evenimentului.

Te așteptăm alături de noi!

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu