Detalii eveniment
  • Data 2013/09/13  -  18:00 - 20:00
  • Locația Cărturești Verona, Strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15, București
  • Contact 0743050507
  • email andreea.tincea@edituraherald.ro
Participă gratuit

Lansarea cărților Thompson în România!

Editura HERALD alături de partenerii săi, Otilia Mantelers și TOTUL DESPRE MAME, vă invită vineri, 13 septembrie 2013, orele 18.00, în Grădina Verona, la evenimentul de lansare a două dintre cărțile psihoterapeutului Michael Thompson:

CRESCÂNDU-L PE CAIN și PRIETENI BUNI, DUȘMANI APRIGI

Lansarea cărților are loc cu o săptămână înainte de vizita autorului în România și este o invitație deschisă de a vă familiariza cu cele mai importante idei ale psihoterapeutului despre viața socială a copiilor, dinamica relațiilor de prietenie și, în special, educația și viața emoțională a băieților.

Vor fi prezenți la lansare trainerul Otilia Mantelers, specialiști din echipa TOTUL DESPRE MAME, traducătoarele Laura Frunza și Sanda Watt, psihologul György Gáspár, cel mai cunoscut tătic blogger din România, Dedi Grigoroiu și Gabriela Deniz, editor Herald. Organizatorii au pregătit și un moment atipic de interacțiune cu publicul: părinții pot afla pe propria piele efectele hârjoanei și a jocului ca formă de comunicare extrem de expresivă.

Cărțile sunt traduse pentru prima dată în limba română și inaugurează la editura Herald o colecție deosebită dedicată creșterii conștiente a copiilor. Colecția poartă titlul “Parentaj” și este coordonată de Otilia Mantelers, formator recunoscut la noi în țară și trainer de Playful Parenting:

“În cartea Crescându-l pe Cain, Michael Thompson, împreună cu colaboratorul său Dan Kindlon, PhD, doi dintre cei mai renumiți psihologi specializați în copii, împărtășesc ceea ce au învățat în două decenii de experiență cu băieții și familiile lor. Povestesc despre această generație a băieților care suferă: băieți triști, temători, furioși și tăcuți. Împreună cu Dan Kindlon, Michael Thompson răspunde la întrebarea crucială, de bază: Care sunt lucrurile de care băieții au nevoie și nu le primesc?”

Evenimentul este adresat tuturor părinților interesați să afle mai multe despre copiii lor, dar și publicului larg care își dorește să descopere mecanismele fine care ne construiesc universul încă din copilărie; veți afla motivele pentru care un tată (și, în definitiv, orice părinte) ar trebui să citească aceste cărți și să participe la conferință; cum pot mamele să înțeleagă mai limpede spectrul emoțional al băiețeilor și ce stereotipuri comportamentale moștenite construiesște societatea cu bune și cu rele.

“Primele cărămizi ale capacității copilului de a socializa sunt puse de părinți în primii ani de viață, în mod paradoxal, în cele mai intime momente ale relației dintre ei. În prieteniile lor cele mai apropiate, copiii reiau modelul de atașament pe care l-au construit cu adulții din viața lor în acești ani.” Gabriela Deniz, redactor Herald, despre cartea Prieteni buni, dușmani aprigi.

Lansarea se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri. Încurajăm publicul să adreseze întrebări invitaților noștri, persoane competente care pot răspunde cu claritate subiectelor puse în discuție.

Despre sosirea autorului în țară găsiți detalii pe site-ul oficial CONFERINȚELE MICHAEL THOMPSON ÎN ROMÂNIA.

Dr. Michael Thompson este un renumit psiholog de copii care susține conferințe la nivel internațional, pe teme legate de dezvoltarea băieților, și organizează ateliere pentru părinți, profesori și studenți, axate pe rezolvarea de probleme în parentaj. Este consilier școlar și consultant școlar deosebit de apreciat de școli și părinți, activând în prezent în cadrul unei școli de băieți din Boston. Are o experiență de mai mult de 15 ani ca terapeut și consilier pentru familie și copil. Între cărțile scrise de el, singur sau în colaborare, se regăsesc și titluri precum: The Pressured Child: Freeing Our Kids from Performance Overdrive and Helping Them Find Success in School and Life (2004), It’s a Boy!: Your Son’s Development from Birth to Age 18 (2008), Homesick and Happy: How Time Away from Parents Can Help a Child Grow (2012)

Partener joacă: echipa de teatru Zendoo – teatru pentru dezvoltarea emoțională a copiilor. Părinții sunt încurajați să își aducă și copiii la acest eveniment pentru că avem alături de noi o echipă de specialiști în joacă.

PARTENERI MEDIA: Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, Pagina de Psihologie, Radio România Cultural, România Liberă, Ziarul Ring, Copilul.ro, Gratuitor.ro, Calendar Evenimente, Filme-Carti.ro, PrWave, UrbanKid.ro, 4Arte.ro, Bookblog.ro, Hyperliteratura.ro, Booktopia.ro, AgentiadeCarte.ro, RegieLive.ro, Studentie.ro, Bookuria.info, Zibo.ro, TraiesteConstient.ro, OrasulMeu, BigCityLife.ro, Tati.ro, InJoaca.ro, Melc-Codobelc.ro, ParintiAutentici.ro, CentrulVechi.ro, Artline.ro, TotuldespreMame.ro, SR-Club of Serial Readers, AstroCafe.ro, Doctor.ro, Bookmag.ro, PovestideCalatorie.ro

Contact: andreea.tincea@edituraherald.ro, 0743050507

Intrarea la eveniment este liberă.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes!

Locația evenimentului

Speakeri

Otilia Mantelers

  • Contributor

Otilia Mantelers - Parenting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting, psiholog în...

Distribuie

Lasă un comentariu