Detalii eveniment
Înscriere

„From despair to repair“ cu Rebecca Sears

Helping Couples Heal and Grow Through Crisis

Psihoterapia de cuplu are ca scop indubitabil atingerea obiectivelor comune ambilor parteneri, și nu a unor obiective individuale. Terapia Imago îmbrățișează problematica unui cuplu, crizele și rădăcinile emoțiilor negative ale acestuia prin empatie și dialog, pilonii fundamentali ai acestei terapii relaționale.

Terapia relațională Imago poate interveni cu succes în abordarea unui areal cuprinzător de crize relaționale ce cuprind: frustrări și furii ce apar repetat, infidelitate, conflicte ce par nerezolvabile, unul sau amândoi membrii se simt sufocați în relație sau de celălalt, gelozie patologică, despărțiri repetate, comportamente ce par ieșite de sub control, dependențe, fizice sau psihice

Confruntat cu rupturile sau crizele profunde ce afectează viața și parcursul unui cuplu, un terapeut va aborda una dintre următoarele perspective:

• Prima perspectivă se va concentra în jurul interpersonalului, pe acele puncte comune ale relației care definesc relația în sine;

• Cea de-a doua perspectivă se folosește de neuroștiința relațională;

• A treia perspectivă este focalizată pe uzul contra-transferului terapeutului și în folosirea sinelui atunci când el se raportează la cuplu.

Toate cele trei perspective au ca scop final definirea și stabilirea acelor strategii care îi folosesc terapeutului în lucrul său cu cuplul, pentru a-l ghida dinspre nefericire și criză profundă spre vindecare și conectare. 

Cu ajutorul unui astfel de sistem de navigare, terapeutul va putea susține cuplul pe parcursul identificării emoțiilor negative, a rănilor celor doi parteneri, pentru a vindeca relația, pentru a restaura dialoguri reale, empatice și constructive, pentru a traversa criza relațională la plural împreună, nu separat, și pentru a se reconecta, la un nivel profund și intim.

Evenimentul se adresează atât specialiștilor (psihologi și psihoterapeuți) interesați, certificați sau în curs de certificare în terapia relațională Imago, cât și celor care cunosc îndeajuns de bine teoria și dialogul Imago, fără a fi trecut prin pașii necesari formării.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, în colaborare cu Institutul Relațional Imago International, și va fi acreditat la Colegiul Psihologilor din România. Evenimentul este creat în parteneriat cu Pagina de Psihologie. 

Ce veți afla și aplica în cadrul acestui modul?

• Să descrieți modelul Imago de conectare interpersonală și cu propriul sine pentru a lucra cu cuplurile aflate în criză;

• Să explicați rolul terapeutului în stabilirea unei structuri care să asigure prerechizitul reconectării, un mediu sigur și empatic, atunci când cuplurile sunt polarizate și în criză.

• Să utilizați procesele Imago pentru a promova o atașare sigură și reglarea emoțiilor în cazul cuplurilor disfuncționale sau în plină criză relațională;

• Să puteți descrie și folosi clinic o metaforă din domeniul neuroștiinței relaționale, roata conștientizării, pentru a dezvolta paradigma relațională Imago;

• Să evaluați contra-transferul terapeutului și potențialul de traumatizare adiacent / subsidiar atunci când lucrați cu cupluri de criză.

Mai mukte detalii outeți găsi și pe pagina de facebook a evenimentului.

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu