Detalii eveniment
  • Data 2017/05/20  -  10:30 - 13:30
  • Locația Conacul Golescu Grant, Aleea Țibleș, nr. 64, București
Înscriere

Food Revolution Day 2017 la Conac

Știați că cei mici sunt expuși reclamelor la produse și băuturi nesănătoase de tipul „junk food” prin forme ingenioase de promovare, în fiecare zi?

Aproximativ 90% din reclamele de la TV promovează produse bogate în sare, zahăr și grăsimi nesănătoase. Iar asta nu e tot! De fapt, marketing-ul pentru copii include o gamă foarte largă de tactici, cum ar fi: ambalajele atractive, poziționarea în locuri strategice pe rafturi, mostre gratuite, jocuri video sau desene, vedete, tabere, activități & programe pentru copii și câte și mai câte!

food-revolution-day-2017

În plus, studiile recente arată că reclamele la băuturi nesănătoase au impact direct asupra:

• felului în care sunt alimentați copiii
• preferințele și credințele lor legate de mâncare
• presiunea pe care copiii o exercită asupra părinților
• creșterea ratei obezității la copii
• creșterea factorilor de risc pentru boli precum diabetul, bolile cardiovasculare sau cancerul.

Anul acesta programul FOOD REVOLUTION își propune să tragă un semnal de alarmă în privința acestui tip de marketing și să ajute la conștientizarea efectelor negative pe care consumul produselor de tipul „junk food” le poate avea pe termen lung asupra copiilor.

Ce este FOOD REVOLUTION? Este programul implementat de Jamie Oliver la nivel mondial, în anul 2010, cu scopul de a combate obezitatea infantilă și bolile cronice prin educarea copiilor și părinților în ceea ce privește alimentația sănătoasă, dar și prin promovarea gătitului acasă, de la „zero„.

FOOD REVOLUTION DAY este ziua în care în întreaga lume Ambasadorii acestui proiect sărbătoresc alimentația sănătoasă organizând evenimente publice și ateliere de gătit sănătos pentru copii și părinți.

Pentru prima dată, 13 ambasadori, din 5 orașe, și-au unit forțele pentru a organiza cea mai mare ediție Food Revolution, de până acum, în Romania.

Unde? La Conacul Golescu Grant – Monument istoric aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 6 – Bucureşti.

Ce? Peste 300 de copii (6-12 ani) și părinți, alături de Ambasadorii Food Revolution România, nutriționiști, medici, bloggeri, vedete și mulți alții, vor găti împreună delicioasele rețete concepute de Jamie Oliver. Părinții activi se vor bucura de o oră de sport oferită de prietenii noștri de la Revvolution – Powered by Valentin Vasile.

Când? Sâmbătă 20 mai, 2017, ora 10:30

Cu cine? Cu o parte din Ambasadorii Food Revolution România: Lorena Someșan, Larisa Petrini, Mary Balaban, Andreea Carmen Radu, Amelia Șelariu, Patricia Albu, Gabriela Petre, Daniela Mișcov, Daiana Rădulescu, Shamin Gholami, Mihaela Boicu, Lucia Bârzu, Mădălina Andreescu.

Organizatorii mulțumesc Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 pentru găzduire, precum și partenerilor, sponsorilor fără de care acest eveniment nu ar fi posibil!

P.S.: Locurile sunt limitate! Așa că nu uitați să vă înscrieți la eveniment împreună cu cei mici!

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Te așteptăm să sărbătorim împreună #FoodRevolutionDay2017!

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu