Detalii eveniment

Dr. Dan Siegel pentru prima oară în România

Dr. Daniel Siegel, unul din cei mai influenți experți în sănătate relațională din lume, va prezenta pentru prima oară în România, soluțiile pe care le au părinții pentru a-și îmbunătăți relația și comunicarea cu copiii și, implicit, educația pe care o dau acestora, precum și pentru a-și vindeca traumele care le intoxică legăturile cu cei mici, prin contaminarea acestora cu propriile lor suferințe interioare.

Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania

Prezentarea va avea loc în cadrul a două ateliere pe care le va susține pe 27 septembrie, la București, la inițiativa Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie și a Otiliei Mantelers, expert în parenting. Evenimentul va avea loc începând cu ora 9.00, la Hotel Caro, și se adresează cu precădere părinților, educatorilor și specialiștilor în sănătate mintală.

[yt4wp-playlist playlist_id=”PLskIPU2zbPIpQEkqlkqoMytKdUMOSMXzR”]

Când devenim părinți se (re)activează în noi problemele din propria copilărie, care ne influențează interacțiunea cu copiii noștri. Când aceste memorii prăfuite ies la suprafață, reacționăm față de copii prin emoții foarte puternice, comportamente impulsive, percepții distorsionate sau senzații corporale exagerate. În acest context, părinții vor afla de la Dr. Siegel cum se pot folosi de cele mai recente descoperiri legate de funcționarea creierului pentru a-și înțelege copiii mai bine și pentru a interacționa cu ei mai cald și mai apropiat. Vindecarea trecutului personal al părintelui are loc în principal datorită conectării cu copilul sau, mai ales datorită situațiilor tensionate. Dan Siegel va povesti ce se întâmplă în universul interior al părintelui în momentul în care apare un conflict în relație și cum poate avea loc vindecarea amândurora. În absența acestei vindecări, relația dintre părinte și copil este intoxicată, iar traumele celui dintâi sunt transmise mai departe, către cel din urmă.

Pentru specialiștii în sănătatea mintală, Dr. Dan Siegel va oferi explicații și recomandări concrete despre cum pot să faciliteze îmbunătățirea relațiilor părinte-copil, folosindu-se de știința ”mindsight” (lentila minții).

„Ca părinte este important să dai sens vieții tale, deoarece te va ajuta să ai relații flexibile și să fii în empatie emoțională cu copiii tăi. Integrând istoria ta personală, vei putea să oferi tipul de experiențe care ajută copiii să dea sens propriilor vieți”, susține dr. Daniel Siegel.

Presa este invitată să participe la eveniment, pe întreaga durată a acestuia. Vă rugăm să confirmați participarea cu un mesaj în atenția Anei Maria Onisei (anamaria.onisei@omavision.ro).

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

9.00 – 13.00 Atelier I: Puterea Prezenței Conștiente a Părintelui în Viaţa Copilului: Ataşament, Joc şi Transformare

  1. Părintele prezent – cum conştientizarea, înţelegerea şi integrarea propriei copilării şi adolescenţe ne ajută să fim părinţi mai buni;
  2. Puterea poveştilor şi a scrisului în vindecarea umană;
  3. Triunghiul experienţei umane: relaţia părinte – copil, mintea umană şi creierul ca organ social;
  4. Principiile majore ale „Mindsight-ului”;
  5. Neurobiologia interpersonală.

14.00 – 18.00 Atelier II: Brainstorm: Cum să ne creștem copiii ținând cont de dezvoltarea și funcționarea creierului în perioada 0-24 de ani

  1. Atașament și integrare: influența pe care relațiile și experiența de viață (atașamentul) o au asupra creierului și vice-versa;
  2. Creierul copilului de la 0 la 12 ani: o călătorie în înțelegerea etapelor de dezvoltare a copilului;
  3. Creierul adolescentului de la 12 la 24 de ani: puternic, fascinant și provocator.

Informaţii suplimentare:

Dan Siegel este profesor de psihiatrie la Școala de Medicină a UCLA, unde face parte din conducerea „Centrului pentru cultură, creier și dezvoltare” și este co-director fondator al „Centrului pentru cercetarea stării de conștiință deplină (mindfulness)”. Profesor premiat, este membru distins al „Asociației de Psihiatrie Americană” și este membru de onoare în mai multe organizații. Doctorul Siegel este, de asemenea, directorul executiv al „Institutului Mindsight”, o organizație educațională care oferă cursuri online și prelegeri în persoană, ce au ca subiect creșterea capacității de a ne percepe propriile minți și pe acelea ale celorlalți (mindsight), la indivizi, familii și în comunitate, prin examinarea relațiilor dintre oameni și a proceselor biologice.

Sub umbrela neurobiologiei interpersonale, doctorul Siegel include abordarea sa, denumită, pe scurt, „lentila minții” (mindsight), care este capacitatea de-a percepe propria minte și mintea celorlalți, și care aplică principiile domeniului emergent al neurobiologiei interpersonale pentru a promova compasiunea, bunătatea, reziliența și starea de bine în viețile noastre personale, în relații și în comunitate. În centrul amândurora, atât al neurobiologiei interpersonale cât și al abordării mindsight, stă ideea de integrare, care presupune legarea mai multor aspecte ale unui sistem, fie că acestea există în interiorul unei singure persoane sau într-un colectiv de indivizi. Integrarea e privită ca mecanism esențial pentru sănătate, fiindcă promovează un fel de-a fi flexibil și adaptativ, caracterizat de vitalitate și de creativitate.

Integrarea este conceptul central al neurobiologiei și al abordării din perspectiva lentilei mintale (mindsight). Definită drept legătura dintre mai multe componente diferite ale unui sistem, integrarea este principalul mecanism care promovează starea de bine. Pentru mintea unui singur individ, integrarea presupune legătura între aspecte separate ale proceselor mintale – gânduri și emoții, senzații corporale și logică. În relație, integrarea presupune ca independența și personalitatea fiecăruia dintre parteneri să fie respectate, și, în acelaşi timp, legătura dintre cei doi să se bazeze pe comunicare empatică. Rezultatul final al integrării este armonia. Absența integrării conduce la haos şi rigiditate, iar descoperirea acestui lucru ne permite să reformulăm felul în care înțelegem tulburările mintale și să lucrăm împreună, ca profesioniști din domeniile sănătății, educației și altor discipline, pentru a crea o lume mai sănătoasă și mai integrată.

Parteneri principali ai evenimentului: Editura Herald; Radio Itsy Bitsy; Pagina de Psihologie; OMA VISION, Alexandra Petre – freelance graphic designer.

Parteneri media: Centrul Național de Studii pentru Medicina de Familie; Asociația pentru Comunicare Non-violentă; Urbankid.ro; SuntParinte.ro; SfatulParintilor.ro; Cuibul Berzelor; Academia Heidi Brașov; ParentIS; Centrul Antonia Piatra Neamț; Fotografii de Familie; Comunitatea Părinților autentici; Blog de Psihoterapie; APCAR; La Psihoterapie; Dianoia; Playful Learning; Clinica de alăptare; Genesis Collegiate; Școala și Grădinița Explore 100; Avenor College; Grădinița Bambi Stept by Step; Școala Step by Step; Mariposa; Casa Montessori; Nuki; Școala primară liberă Waldorf; Echilibria Montessori Kindergarten; MonTerra; Melc Codobelc;

Parteneri media – blog-uri de parenting and lifestyle: Mămica Urbană; Perspective – Oana Marinescu; Idei pentru mămici și copii; Ta-su; Prințesa Urbană; Tu și Bebe; Grădinița Părinților;

Persoane de contact:
e-mail: inscrieredr.dansiegel@yahoo.com


Update 28.09.2014: Galerie foto de la eveniment; Fotocredit Cosmin Tuduran;

Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 13
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 7
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 14
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 15
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 16
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 8
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 5
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 11
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 6
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 3
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 1
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 9
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 4
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 2
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 12
Dr. Dan Siegel pentru prima oara in Romania 10

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu