Detalii eveniment
Înscriere

Descoperirea identității prin relaționare empatică

Descoperirea identității prin relaționare empatică este un grup de dezvoltare personală dedicat adolescenților, organizat de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie la începutul anului 2018.

 

Adesea ne gândim la adolescență ca la o perioadă dificilă din viața unei persoane – o perioadă însoțită de confuzie, dezorientare, instabilitate emoțională, rebeliune, testare a limitelor ș.a.m.d. Însă, adolescența nu este doar o perioadă dificilă și atât. Este perioada marilor întrebări și a marilor descoperiri, perioada căutărilor de direcții și sens, perioada dezvoltării unei identități și de căutare a rostului în lume: „Cine sunt eu?“, „Care îmi sunt abilitățile?“, „Ce alegeri pot să fac (în ceea ce privește prietenii, școala, cariera, relațiile intime)?“, „Ce se așteaptă de la mine?“, „Cum pot să obțin ceea ce îmi doresc?“, „Mi se întâmplă doar mie?

Pentru a-și putea contura identitatea și a face față provocărilor lumii în care trăim, adolescenții au nevoie să învețe abilități sociale și de coping, asertivitate, cum să-și îmbunătățească stima de sine și cum să formeze relații bazate pe respect, empatie și încredere, dar și cum să devină mai conștienți și responsabili față de ei înșiși și de cei din jur. Descoperind cum funcționează creierul adolescent, cum gândurile și emoțiile impactează comportamentul și cum se pot folosi de aceste abilități în viața de zi cu zi și în relațiile lor, adolescenții își vor îmbunătăți pe termen lung imaginea de sine și, în consecință sănătatea mintală.

Ne propunem să realizăm un grup de dezvoltare personală pentru adolescenți (14-18 ani) cu durata de 12 ședințe, o dată pe săptămână. Grupul se va întâlni în fiecare zi de marți, de la ora 18:30, în zona Piața Romană. Costul unei ședințe de grup este de 100 ron, iar durata unei ședințe este de două ore. Prima intâlnire este pe 6 martie.

Coordonator de grup: Sabina Strugariu, psihoterapeut relațional, format în psihoterapie integrativă și psihoterapie pozitivă, absolventă a unui masterat în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei și a unei specializări de lungă durată în psihoterapia cu copii și adolescenți, în cadrul Centrului European de Studii Psihoterapeutice, Anglia și Franța.

Pentru detalii și înscrieri: sabina.strugariu@paginadepsihologie.ro; tel.: 0743 767 700

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu