Detalii eveniment
Înscriere

Descoperirea identității prin relaționare empatică

Descoperirea identității prin relaționare empatică este un grup de dezvoltare personală dedicat adolescenților, organizat de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie (AMPP) la începutul anului 2017.

Descoperirea identității prin relaționare empatică

Avem tendința de a uita cât de grea poate fi adolescența: plină de incertitudini, frici și de presiunea de a fi așa cum vor părinții, școala, societatea sau chiar grupul de prieteni și colegi. În mijlocul acestor turbulențe este greu pentru adolescenți să descopere cine sunt sau cine ar vrea ei să fie mai departe în viață.

Pentru a-și putea contura identitatea și a face față provocărilor lumii în care trăim, adolescenții au nevoie să învețe asertivitatea, stima de sine, cât și respectul și empatia față de semenii lor. Descoperind cum funcționează creierul adolescent, cum gândurile și emoțiile impactează comportamentul și cum se pot folosi de aceste abilități în viața de zi cu zi și în relațiile lor, adolescenții își vor îmbunătăți pe termen lung imaginea de sine și, în consecință sănătatea mintală.

Ne propunem să realizăm un grup de dezvoltare personală pentru adolescenți (14-18 ani) cu durata de 12 ședințe a câte două ore fiecare. Frecvența cu care se va desfășura grupul este de o întâlnire pe săptămână.

Conceput și organizat de Sabina Strugariu și Cristina Petrescu-Ghenea, tinere specialiste în sănătatea mintală a copiilor și adolescenților cu o considerabilă experiență în lucrul cu aceste grupe de vârstă, acest grup va reprezenta un pas important în dezvoltarea identității fiecărui adolescent. Atât Sabina cât și Cristina au un stil de relaționare relaxat care le ajută să se conecteze bine cu copiii și adolescenții. Scopul grupului este acela de a oferi informații importante din domeniul psihologiei dezvoltării și al neuroștiințelor dar și de a crea un cadru prietenos, sigur și suportiv în care adolescenții să-și exerseze abilitățile învățate.

Grupul va începe în prima săptămână a lunii februarie 2017, se va ține într-o locație din zona Piața Romană (2 min de mers pe jos de la Stația de Metrou Piața Romană), urmând ca detaliile referitoare la ziua și ora de desfășurare a grupului să fie stabilite în funcție de posibilitățile organizatorilor și ale participanților de-o potivă.

Costul unei ședințe de grup este de 100 lei iar durata este de două ore.

Vă așteptăm cu drag!

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu