Detalii eveniment
  • Data 2017/10/27  -  09:00 - 18:00
  • Locația Rin Grand Hotel, Șoseaua Vitan-Bârzești 7D, București
  • email office.aita@yahoo.com
Înscriere

Conferința Internațională Autism București IACB2017

Informația înseamnă putere, iar autismul reprezintă o problemă emergentă a societății în care trăim — aceste două idei stau la baza evenimentul organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, pe data de 27-29 octombrie în București, la Rin Grand Hotel, Conferința Internațională Autism București 2017 (I.A.C.B. 2017).

Evenimentul se adresează atât specialiștilor din domeniu, cât și părințior copiilor cu autism. În cadrul conferinței se vor discuta teme ce au la bază atât cercetare științifică, cât și experiențe din practica terapeutică. De asemenea, aducerea în prim plan a unor situații reale de familie reprezintă un plus pentru părinții prezenți, pentru aflarea unor moduri noi de gestionare a dificultăților cu care aceștia se pot confrunta acasă.

Ce aduce nou IACB 2017 ?

În primul rând, o abordarea pluridisciplinară a autismului, prin participarea unei game variate de specialiști: terapeuți, educatori, medici, sociologi, dar și reprezentanți din cadrul Ministerului Educației și Sănătății. Dintre invitați îi amintim pe: Daniela Gavankar, psiholog specialist, analist comportamental, consultant A.B.A., președinte Asociația pentru Interevenție Terapeutică în Autism; Gina Davies, logoped și specialist în autism. A lucrat în domeniul nevoilor educaționale speciale ca logoped de peste 20 de ani, atât în mediul clinic, cât și în cel educațional ți familial; Gabriela Vilhelmsen (Negoescu), psihopedagog și consilier la Centrul Pedagogic Arstad, sub egida serviciului Psihologic și Pedagogic din Bergen, Norvegia; Dominica Petrovai, psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, fondatoarea Mind Education Health; Dana Horodețchi, părinte, cadru didactic, fondator Învățăm cu pictograme; Mădălina Potoroacă, medic primar psihiatrie pediatrică.

În al doilea rând, vor exista paneluri sub forma unor discuții directe între specialiști și participanții din sală. Aceștia din urmă vor putea pune întrebări și vor putea să discute diferite aspecte ale temelor prezentate.

Autismul este o provocare, care, de cele mai multe ori este însoțit de afecțiuni conexe. În cadrul I.A.C.B. 2017, acest subiect va fi dezbătut de către specialiștii participanți. Așadar, în al treilea rând, cei prezenți vor putea afla informații despre tot ceea ce înseamnă autism, afecțiuni conexe, intergrarea copilului în societate și ariile afectate.

Evenimentul își propune să aducă în prim plan nevoile familiei copilului cu autism și să aducă o clarificare părinților cu privire la diagnostic, forme de terapie și răspunsul la întrebările pe care aceștia le au.

Conferința Internațională Autism București 2017 este organizată de Asociația pentru Intervenție terapeutică în Autism, organizație înființată în decembrie 2008 cu scopul de a oferi servicii complete copiilor cu tulburări din spectrul autist și famiilor acestora.

Pentru mai multe informații legate de IACB 2017 vă rugăm să accesați linkul iacb.ro.

Toți membri A.M.P.P. beneficiază de 10% reducere din prețurile afișate.

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu