Detalii eveniment
  • Data 2016/11/26  -  08:30 - 20:30
  • Locația Rin Grand Hotel, Șoseaua Vitan-Bârzești, Nr. 7D, 042121, Sector 4, București
  • email formarepsihoterapie@yahoo.com
Înscriere

Conferința de psihoterapie integrativă: “Capcanele fericirii: vulnerabilitate sau autenticitate”

Conferință de psihologie cu participare internațională organizată de Asociația de Psihoterapie Integrativă Școala Erskine în colaborare cu Asociația Internațională de Psihoterapie Integrativă: ”CAPCANELE FERICIRII: VULNERABILITATE SAU AUTENTICITATE? CAZURI NEOBIȘNUITE ÎN PSIHOTERAPIE”

Credite acordate de Colegiul Psihologilor din România.

INVITAT SPECIAL: dr RICHARD ERSKINE, părintele psihoterapiei integrative.

INVITAȚI EUROPENI: AMAIA MAURITZ (SPANIA), ELENA GUARELLA (ITALIA), ISABELLA NUBOLONI ( ITALIA).

Richard Erskine este președinte de onoare al Asociației de Psihoterapie Integrativă (API) și al Asociației Internaționale de Psihoterapie Integrativă (IIPA), fondatorul psihoterapiei integrative. Este formator și supervizor internațional în psihoterapie integrativă și analiză tranzacțională, laureat a 2 premii internaționale Eric Berne, autorul a 7 cărți și numeroase articole de specialitate. În 2012 a fost tradusă prima carte a lui Richard Erskine “Psihoterapia integrativă practică” la editura Asociației de Psihoterapie Integrativă.

Amaia Mauriz Etxabe (Spania) este  formator și supervizor internațional în psihoterapia integrativă, membru fondator al Asociației Internaționale de Psihoterapie Integrativă (IIPA), certificat internațional de analist de grup, psihodramatist și analist tranzacțional. Este președintele Institutului de Psihoterapie Integrativă – Bios (Bilbao – Spania).

Elena Guarrella (Italia) este formator și supervizor internațional în psihoterapia integrativă, membru în comisia profesională de certificare a Asociației Internaționale de Psihoterapie Integrativă, președintele IANTI – Italia (Institutul de Analiză Tranzacțională Integrativă).

Isabella Nuboloni (Italia) este trainer și supervizor internațional în psihoterapie integrativă, Institutul de Psihoterapie Integrativă Italia – IANTI.

PROGRAM PE ZILE:

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016

 8:30 – 9:00 – Înmânarea mapelor

9:00 – 13:00 – Workshop 1 teoretic, de excepție Richard Erskine, fondatorul psihoterapiei integrative „Mâna care mângâie și mana care rănește – perspectiva relațională și de dezvoltare”, trainer Richard Erskine (USA). În acest workshop, dr Erskine prezinta teoria și metodele cu care se lucrează din perspectiva relațională și de dezvoltare. El va prezenta cercetările legate de dezvoltarea copilului, precum și intervențiile terapeutice pentru a lucra cu copiii abuzați, cu traume relaționale. 

11:00 – 11:30 – Coffe break

13:00 – 14:00 – Pauza de prânz

14:00 – 17:00 – Workshopuri simultane:

Workshop 2 ”Building relationship” – un antidot la rușine, trainer Isabella Nuboloni (Italia). Fetița ascunsă într-un corp de femeie sau băiețelul speriat din spatele bărbatului cu barbă, sunt doar două exemple de scenarii în care se trăiește rușinea de a nu fi tu însuți. În psihoterapie, tehnica rușinii ne permite să înlocuim Sinele Fals cu Sinele Real, iluzia cu autenticitate. Acest workshop își propune să exploreze teoria legată de Rușine. Vom explora diferențele dintre „rușinea sănătoasă” și „rușinea toxică”. În final, vom prezenta un program de psihoterapie integrativă a rușinii.

Workshop 3 „Corpul nu minte. Măștile fericirii și integrarea sinelui”, trainer Elena Guarrella (Italia). Corpul nostru este asemenea unui copac pe care se inscripționează toate rănile și vulnerabilitățile, dar și întâmplările care nu au fost niciodată trăite. Lipsa îmbrățișărilor materne în copilărie, se traduce printr-o amintire „niciodată trăită”. Corpul nostru va învăța să vorbească fără să integreze mângâierea, iar fericirea noastră va lua forma unei măști.

Workshop 4 „Criza, frica și speranța: trei uși deschise pentru o relație terapeutică”, trainer Amaia Mauriz-Etxabe (Spania). În acest workshop, Amaia Mauritz descrie și explorează modul în care folosești relația terapeutică și metodele psihoterapiei integrative pentru rezolvarea crizelor emoționale. Va explora re-amintirea și re-trăirea experienței traumatice în procesul terapeutic. Acest workshop va conține o prezentare teoretică și metodele folosite, precum și o sesiune de psihoterapie live.

17:00 – 17:30 – Coffe break
17:30 – 20:30 – Workshopuri simultane:

Workshop 5 „Cele doua fețe ale lui Janus: Vulnerabilitate și autenticitate. Principiile și metodele psihoterapiei integrative relaționale”, trainer Richard Erskine. Ne întrebăm frecvent, dacă e bine să fim autentici și să ne asumăm vulnerabilitatea. Putem alege între vulnerabilitate și autenticitate sau sunt două fețe ale lui Janus? În acest workshop, dr Erskine prezintă principiile filosofice și modul în care se lucrează cu clienții dintr-o perspectivă integrativ-relațională. El vorbește de importanța vulnerabilității și de semnificația autenticității și descrie metodele de contact în relație. Va face și o demonstrație de psihoterapie live.

Workshop 6 Metoda psihodramatică pentru o supervizare în grup”, trainer Elena Guarrella (Italia). În acest workshop, Elena Guarella va realiza o sesiune de supervizare în grup, folosind metoda psihodramatică și  analizând mai multe studii de caz. La final, va prezenta un exemplu de supervizare individuală.

Workshop 7, trainer Amaia Mauriz Etxabe (Spania) „Prezența terapeutică și pattern-ul vulnerabilității. Pelerinajul creșterii.” În acest workshop, Amaia Mauritz descrie modul în care acceptarea vulnerabilității în relații ne oferă o  perspectivă de dezvoltare.

Duminică 27 noiembrie

9:00 – 11:00 Workshop Carmen Lovinescu (România) „Tehnici de psihoterapie pentru dezvoltarea creativității Sinelui”. Carmen Lovinescu este formator și supervizor în psihoterapia integrativă, formator și supervizor în psiho-somato-analiză. Este absolvent al Școlii Europene de Psiho-somato-analiză (Strasbourg). Workshop-ul este un set de exerciții practice pentru a conștientiza proiecțiile, introiecțiile, cofuziunea și transferul. Uneori, un client pare că stagnează, nu mai face niciun progres în psihoterapie. Clientul are blocaje, iar psihoterapeutul le sesizează și integrează părțile blocate într-o unitate. Această unitate este Sinele. Un Sine creativ, este un Sine sănătos și autentic.

11:00 – 11:30 coffe break

11:30 – 14:00 Forum clinic: Studii de caz. Cazuri neobișnuite în psihoterapie.

ORGANIZATOR: Asociația de Psihoterapie Integrativă, președinte CAMELIA STAVARACHE, președinte de onoare: RICHARD ERSKINE (USA)

PREȚ: 600 ron (plata până la 01.11) sau 700 ron (plata dupa 01.11). Membrii AMPP au o reducere de 10% din taxa conferinței. În costul biletului sunt incluse: mapa, pauze de cafea, 1 pranz – sâmbătă 26.11, accesul la toate workshopurile.

CE POȚI VEDEA: 2 workshopuri cu Erskine, 6 workshopuri cu formatorii internaționali Elena Guarella (Italia), Isabella Nubolonni (Italia), Amaia Mauriz (Spania), Carmen Lovinescu (Romania), 1 forum clinic cu “Cazuri neobișnuite în psihoterapie”.

Mai multe detalii găsiți și pe pagina evenimentului pe Facebook.

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu