Detalii eveniment
  • Data 2015/08/05  -  08:00 - 17:00
  • Locația Palatul Parlamentului, str. Izvor, nr. 2-4, București
  • Contact 0727.758.397

„Ce funcționează în psihoterapie?” Scott D. Miller, Ph. D.

Ce știm după 40 de ani de cercetări în psihoterapie? Știm care sunt acele strategii eficiente în cabinet, indiferent de orientarea teoretică a psihoterapeutului! Fie că ești cognitivist, integrativ sau psihanalist, avem pentru tine câteva idei de practică simple, rapide și cu rezultate foarte bune, pe care poți să le aplici imediat.

Scott-D-Miller-sus

„Bunica mea din Scandinavia spunea că e mereu loc de mai bine, mai ales în ograda proprie. Se pare că, atunci când vine vorba despre a-i îndemna pe oameni să meargă la medic și la psiholog când au nevoie, bunica avea dreptate. Noi, profesioniștii din serviciile de sănătate, am putea să fim mai buni, iar cercetările din ultima vreme ne învață exact cum să facem asta.” – Scott D. Miller, Ph. D.

Asociația Delta Brașov are bucuria să vă invite, pe 5 martie 2016, la workshop-ul susținut de Scott D. Miller, Ph. D., co-fondator al „Centrului pentru Excelență Clinică” și autor a numeroase cărți de specialitate, printre care manualele „ICEE Feedback Informed Treatment and Training”, „Finding the Adult Within: A Solution-Focused Self-Help Guide” și „The Heart and Soul of Change”.

Evenimentul, numit „Ce funcționează în psihoterapie – 40 de ani de cercetări transformați în strategii pentru o practică eficientă”, se desfășoară în incinta Palatului Parlamentului și este organizat în parteneriat cu câteva dintre cele mai importante școli de psihoterapie din țară. Colegiul Psihologilor din România acordă un număr de 8 credite fiecăruia dintre cei 100 de participanți.

Majoritatea terapeuților cred că metoda pe care o aplică, tehnicile de care se folosesc, sunt cele mai importante pentru rezultatele terapiei. Cercetările arată cel mai des altceva. Majoritatea terapeuților sunt convinși că oamenii nu cer ajutor de rușine, pentru că neagă problema sau se tem de stigmă. Cercetările îi contrazic. În medie, rata de abandon în rândul clienților din psihoterapie este de aproape 50%, iar cei mai mulți terapeuți nu reușesc să-și dea seama care sunt acele cazuri ce nu vor avea succes.

Pentru profesionistul de astăzi poate fi dificil să găsească informații de încredere – să separe adevărul de poveste – în ceea ce privește abordările și tehnicile care „funcționează” în psihoterapie. Din anii ’60 încoace numărul de abordări terapeutice a explodat, urcând de la 60 la peste 400 la ultima numărătoare. În aceeași perioadă au fost publicate mai bine de 10.000 de cărți și peste 100.000 de articole și studii. Fără excepție, fondatorii și adepții unei anume metode susțin superioritatea ei în conceptualizare și rezultate. Între timp guvernele, organizațiile profesionale și terțe părți cer aderență la tratament și uneori chiar limitează subvențiile, oferindu-le numai clienților acelor terapeuți care aderă la ceea ce se numește „tratamente bazate pe dovezi”.

Așadar, ce funcționează? Bazându-se pe o recenzie atentă a ultimilor 40 de ani de cercetări, rezumată în cartea sa, „The Heart and Soul of Change: Delivering „What Works” (co-autori Bruce Wampold și Barry Duncan – APA Press, revizuita 2008), Scott D. Miller, Ph. D., va identifica acei factori responsabili de succesul terapeutic indiferent de orientarea teoretică sau de diagnosticul clientului. Cercetările vor fi cu grijă transformate în abilități terapeutice practice, de bun-simț, susținute empiric, care pot fi folosite pentru soluționarea eficientă și rapidă a problemelor cu care clienții vin în cabinet.

Căt de repede apare schimbarea? Care e factorul cel mai important pentru facilitarea ei? Cum putem să ne dăm seama?

Participanții vor învăța despre o metodă simplă, validă și de încredere pentru maximizarea eficienței și rapidității tratamentului, bazată pe utilizarea feedback-ului permanent din partea clientului, pentru a construi tratamente potrivite caracteristicilor și nevoilor acestuia.

Participarea la conferință îți oferă:

a) 8 credite din partea Colegiului Psihologilor din România;
b) Un formator excelent;
c) Traducere simultană;
d) Materiale pregătite de invitatul nostru, numai bune de luat acasă și studiat pe îndelete;
e) O locație frumoasă și accesibilă, Palatul Parlamentului, aflată aproape de centrul Bucureștiului;
f) Reducere de 7% la Test Central.

Preț:

De ce să te înscrii imediat ce te-ai decis?

Pentru că numărul de locuri este limitat la 100 de participanți, iar selecția se face în ordinea înscrierii și a achitării taxei de participare.

Informații de contact:
Telefon: Andreea Radu – 0727.758.397, Ioana Manu-Obreja – 0766.592.781

Locația evenimentului

Distribuie

Lasă un comentariu