Detalii eveniment
  • Data 2015/05/14  -  18:30 - 20:30
  • Locația Cafeneaua Cărturești Verona, Strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15, București
  • Contact 0772.075.641
  • email corina.grigoriu@edituraherald.ro

Armonie în viață: Parteneri și Părinți Conștienți

Eveniment de lansare a cărților:

Primește iubirea pe care o dorești și Dăruiește iubirea care vindecă – Harville HENDRIX & Helen LaKelly HUNT

Joi, 14 mai, Cafeneaua Cărturești Verona, ora 18:30 (Strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15, București)

Cover ARMONIE IN VIATA - PARTENERI SI PARINTI CONSTIENTI.

Editura Herald are plăcerea să anunțe dubla lansare a celor mai îndrăgite cărți scrise de cuplul de psihoterapeuți Harville Hendrix, Ph.D,. și Helen LaKelly Hunt, Ph.D., care au revoluționat viețile a milioane de oameni din întreaga lume.

Evenimentul va avea loc joi, 14 mai, în spațiul cultural primitor oferit de terasa librăriei Carturești Verona, din strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15, București.

Timp de aproximativ două ore, între 18:30 și 20:30, organizatorii vă propun să luați parte la o discuție informativă și plină de căldură, în compania Otiliei Mantelers și a lui Gáspár György, unii dintre cei mai buni cunoscători ai operei lui Harville și Helen și organizatori ai celui mai important eveniment PSI al anului: atelierele pentru cupluri și pentru părinți susținute chiar de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt la București, în 23 și 24 mai.

1. Otilia MANTELERS – este expert în parentaj, susține traininguri de playful parenting

2. Gáspár GYÖRGY – este psihoterapeut clinician și președinte al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie – paginadepsihologie.ro

Evenimentul este dedicat tuturor celor care își doresc să afle despre modul în care experiențele acumulate în copilărie le influențează profilul emoțional, relația de iubire sau stilul de parentaj. În plus, publicului i se vor prezenta soluții pentru o comunicare autentică și pentru obținerea unor relații împlinite, soluții pe care Harville Hendrix și Helen Hunt le dezvoltă în aceste cărți-eveniment.

Pentru omul secolului XXI, relațiile interumane reprezintă cea mai importantă resursă la care avem acces. Relațiile bazate pe atașament și încredere sunt adăpostul nostru în momente de stres, durere și suferință. Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt au scris aceste ghiduri de relaționare care, la modul cel mai sincer, sunt două cadouri esențiale pentru viață și merită să-și găsească locul în fiecare bibliotecă personală din România. Prin parcurgerea lor avem șansa de a transforma iubirea într-o călătorie de-o viață, avându-i alături pe cei mai iubiți nouă – partenerii și copiii noștri.

Otilia Mantelers și Gáspár György

CINE SUNT HARVILLE HENDRIX și HELEN LAKELLY HUNT:

Harville Hendrix este terapeut clinician, cunoscut la nivel global pentru lucrul terapeutic cu cuplurile. În 1957 a absolvit Mercer University din Macon, Georgia, aceeași universitate care i-a conferit titlul de doctor onorific în științe umaniste în anul 1989. Deține un doctorat în psihologie și religie, după ce a absolvit School of Divinity din cadrul University of Chicago.

Helen LaKelly Hunt este cunoscută în Statele Unite ale Americii ca activistă pentru mișcarea drepturilor femeii și deține două masterate, în urma absolvirii cursurilor Southern Methodist University din Dallas, precum și un doctorat în psihologie la Union Theological Seminary din New York.

Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt sunt căsătoriți din anul 1982. Ei sunt cocreatorii Terapiei Relaționale Imago și au dezvoltat conceptul de „parteneriat conștient”. Colaborarea prolifică dintre cei doi s-a concretizat prin publicarea a nouă cărți dedicate relațiilor intime și parentajului.

„IMAGO-ul este nu doar imaginea interioară a sexului opus, este și o descriere a părților renegate din noi.” – Harville Hendrix

Primește iubirea pe care o dorești – Harville Hendrix

Vândut în peste două milioane de exemplare în întreaga lume, Primește iubirea pe care o dorești este cel mai apreciat ghid de transformare a unei relații intime într-o sursă neîntreruptă de iubire și armonie. În această carte, Harville Hendrix prezintă abilitățile de relaționare care au ajutat deja sute de mii de cupluri să înlocuiască eficient confruntarea și criticile cu un proces de vindecare ce are la bază dezvoltarea și susținerea reciproce. Acest ghid extraordinar de practic descrie tehnica revoluționară a Terapiei Relaționale Imago, care combină mai multe discipline – printre care se numără științele comportamentale, psihologia abisală, terapia cognitivă și terapia Gestalt – pentru a crea un program ce urmărește rezolvarea conflictelor și înnoirea comunicării și pasiunii.

Primește iubirea pe care o dorești descrie cele trei etape ale relației de cuplu, furnizează studii de caz ilustrative și oferă recomandări folositoare pentru a depăși obstacolele care stau în calea unei legături puternice în interiorul cuplului.

În primul rând, Hendrix expune stadiile majorității relațiilor – atracția, iubirea romantică și lupta pentru putere – și sugerează modalități prin care partenerii pot asocia conflictele din relația lor cu fiecare dintre aceste stadii. Apoi explorează metode pentru obținerea unei „Căsnicii Conștiente”, în cadrul căreia sunt readuse în atenție fazele inițiale ale iubirii romantice și confruntarea este înlocuită treptat cu dezvoltarea și susținerea. În cele din urmă, autorul încorporează aceste idei într-un curs terapeutic unic, oferind o serie de exerciții utile care conduc la înțelegere, rezoluție și revitalizare.

Dăruiește iubirea care vindecă – Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt

Dăruiește iubirea care vindecă este un instrument extrem de prețios pentru construirea unei relații durabile și sănătoase cu propriii copii. Părintele conștient, după cum explică autorii, își cunoaște lipsurile (cel mai adesea provocate de o relație defectuoasă cu părinții, în propria copilărie) și este atent ca acestea să nu îi știrbească legătura cu copilul.

Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intențional, care s-a dovedit că optimizează comunicarea părinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago – oglindire-validare-empatizare – părintele nu întâmpină problemele copilului prin critici sau acuzații, ci prin disponibilitatea de a asculta și de a-i recunoaște emoțiile așa cum sunt, nu așa cum consideră părintele că ar trebui să fie.

Adevărul profund transformator pe care îl dezvăluie Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt este că, urmărindu-și conștient reacțiile față de comportamentul și manifestările copilului, părinții pot învăța de la el, descoperind propriile „puncte de vindecare”. Tratându-i pe cei mici cu respect și înțelegere, părinții îi încurajează să fie ei înșiși și să se cunoască în profunzime.

INTRAREA la eveniment este LIBERĂ!

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla direct de pe pagina de Facebook dedicată.

Contact: Corina Grigoriu, Senior Project Manager Editura Herald – 0772.075.641 sau corina.grigoriu@edituraherald.ro

Parteneri media: Otilia Mantelers, Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, PaginaDePsihologie.ro, Bookblog.ro, Bookuria.info, Booktopia.ro, Filme-carti.ro, Hyperliteratura.ro, Fundația Calea Victoriei, Societatesicultura.ro, Agentiadecarte.ro, Cafegradiva.ro, Urbankid.ro, Totuldespremame.ro, Mamicaurbana.ro, Gokid.ro, Suntpitic.ro, Calendarulmagic.ro, AcademiaHeidi.ro, Raftulcuidei.ro, Semnebune.ro, Romaniapozitiva.ro, Gratuitor.ro, 10beneficii.ro, Rabbit Media

Locația evenimentului

Speakeri

György Gáspár

  • Online,autor,formator,instructor

Psiholog clinician, psihoterapeut de familie și cuplu, membru al Colegiului Psihologilor din Rom...

Otilia Mantelers

  • Contributor

Otilia Mantelers - Parenting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting, psiholog în...

Distribuie

Lasă un comentariu