Skip to content
Când găsim iubirea. Necesitatea de a fi conectat emoțional cu cineva

Când găsim iubirea. Necesitatea de a fi conectat emoțional cu cineva

„Iubirea durează trei ani“, „la început e miere, după aceea fiere“, „bărbații vor doar de sex, femeile iubesc cu adevărat“, „iubirea te face dependent“. Recunoaștem ușor toate aceste mituri. Nu vrem să credem că e adevărat, dar parcă totuși ne cuprinde frica. Oare sunt adevărate?…

Și? Cam cât durează terapia?

Și? Cam cât durează terapia?

„Și? Cam cât va trebui să ne întâlnim?“ – de multe ori este printre primele întrebări pe care le aud de la clienții mei. Le zâmbesc și le spun că nu știu. Le spun că: „Terapia nu e ceva ce se face în grabă, terapia…

În căutarea masculinității

În căutarea masculinității

Încă de foarte devreme, percepem femeile ca fiind cele care ne hrănesc, ne alină și ne îngrijesc, fără să avem ocazia, atunci când creștem, să învățăm cum să ne hrănim și să ne simțim întregi fiind cu adevărat separați de femei. — Sam Osherson, Finding our…

Heinz Kohut

Heinz Kohut

Heinz Kohut (1913–1981), a absolvit medicina la Universitatea din Viena, după care s-a specializat în neurologie și psihiatrie la Universitatea din Chicago, unde mai apoi a predat psihiatria până în 1981. În anii 1960-1970, a fost președinte al Asociației Americane de Psihanaliză, vicepreședinte al Asociației Internaționale…

Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Ignatius Conan Doyle (n. 22 mai 1859, Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei – d. 7 iulie 1930, Crowborough, Regatul Unit) a fost un romancier britanic, celebru pentru a-l fi creat pe Sherlock Holmes – primul detectiv care apare într-o serie de romane…

Rușinarea taților – alegere înțeleaptă sau otravă sigură?

Rușinarea taților – alegere înțeleaptă sau otravă sigură?

Trăim într-o societate în care ne-am obișnuit să subestimăm importanța taților în dezvoltarea și educația copiilor. Adesea suntem tentați a crede că mamele dețin rolul cheie când vine vorba despre sănătatea relațională a familiei și dezvoltarea emoțională a copiilor. Însă este posibil să ne înșelăm…

După BAC, luati-vă creierul și viața înapoi!

După BAC, luati-vă creierul și viața înapoi!

Refrenul pe care îl tot aud de la fii-mea de 18 ani de când s-a întors de la un atelier de film pentru liceeni este: „Trebuie să uit ce am învățat la școală!“. Sistemul de învățământ nu ține cont de diversitatea personalităților și înzestrărilor adolescenților,…

Robert J. Ackerman

Robert J. Ackerman

Dr. Robert J. Ackerman este profesor emerit al Universității Indiana din Pennsylvania, cofondator al Asociației naționale a copiilor alcoolicilor și președintele Comitetului consultativ al The Magazine for Addiction and Behavioral Health. Cărțile sale au fost traduse în peste 13 limbi.

Jörg Fengler

Jörg Fengler

Jörg Fengler este psihoterapeut și formator-supervizor la Institutul de Psihologie Aplicată din Bonn. A scris cărți despre adicții, dinamici de grup și organizații disfuncționale.

Caută
Coșul de cumpărături1
-
+
Subtotal
24,75 lei
Continuă cumpărăturile
1