Skip to content
Chestionarul absolut al stresului

Chestionarul absolut al stresului

Stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerințe, sarcini, situații, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanță pentru persoana respectivă (Baban, 1998). Dicționarul de psihologie socialădefinește termenul de stres psihicca fiind o stare de tensiune, de încordare…

Școala, dincolo de prima zi

Școala, dincolo de prima zi

Adesea energia familiei este focusată exclusiv pe pregătirea uniformei şi a ghiozdanului, stabilirea orarului cu privire la cine duce şi aduce copilul de la şcoală şi minunatul buchet de flori pentru doamna învăţătoare. Însă anul şcolar nu durează o singură zi, iar copiii noştri au…

Test: Cât de perceptiv ești?

Test: Cât de perceptiv ești?

Percepția este o reflectare subiectivă plus o imaginare conformă cu aceasta în conștiința omului a faptelor, obiectelor și fenomenelor din realitatea obiectivă care acționează direct asupra organelor de simț. În context organele de simț sunt categorisite ca analizatori. Comparativ cu senzația, percepția constituie un nivel superior de prelucrare…

Joseph Campbell

Joseph Campbell

Joseph John Campbell (1904-1987) a fost un cercetător al miturilor și religiilor, scriitor și orator american, cel mai bine cunoscut pentru lucrările sale în domeniile mitologiei și religiei comparate. Opera sa este vastă, acoperind multe domenii ale experienței umane. Campbell considera că toate miturile și…

Legat sau liber în iubire?

Legat sau liber în iubire?

Am observat cu copiii cât de greu e să îi iubeşti necondiţionat! Cum după ce le oferi timpul şi atenţia ta, ei rămân nemulţimiţi şi îţi reproşează că nimic din ce faci tu nu e bun pentru ei, iar tu simţi că nu ai primit…

Steven Pinker

Steven Pinker

Steven Pinker este cercetător în domeniul științelor cognitive și profesor în cadrul Departamentului de Psihologie al Universității Harvard. Primele sale studii de cercetare au avut ca subiect capacitatea oamenilor de a-și reprezenta în minte diverse forme și de a recunoaște fețe și obiecte. Încă din facultate,…

Psihologul inuman și latura sa vulnerabilă

Psihologul inuman și latura sa vulnerabilă

Deseori mă aud spunându-le oamenilor, la conferințe, că viața este compusă dintr-o înșiruire de momente ușoare, plăcute, bune și altele dificile, presante și dureroase. Vorba unei cursante „ușor de zis, d-le terapeut“ – în perioada furtunilor emoționale așa și este, par doar vorbe fără o oarecare…

Prietenia este combustibilul romantismului

Prietenia este combustibilul romantismului

Observațiile noastre ca terapeuți relaționali ne-au determinat să ajungem la concluzia că o relație fericită de cuplu se bazează pe o relație solidă de prietenie. Mai exact, legătura dintre cei doi parteneri este definită de respectul reciproc și plăcerea de a petrece timp unul în compania…

Judith A. Belmont

Judith A. Belmont

Judith A. Belmont este psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală. Coordonează în Pennsylvania programe de educație continuă pentru specialiștii în sănătate mentală.

Test: Chestionarul vulnerabilităților

Test: Chestionarul vulnerabilităților

În copilărie ne dezvoltăm diferite strategii  de a ne proteja față de vulnerabilitățile personale. Ne punem o „armură“; ne folosim gândurile, emoțiile și comportamentele ca arme. Ca și adulți realizăm că pentru a ne cultiva curajul și a ne satisface nevoia de conectare cu intenția…

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0