Skip to content

Atunci când eram copii, abia așteptam să creștem mari și să devenim adulți. Dar acum când ne uităm înapoi, credem că viața a fost mult mai ușoară atunci. Desigur, eram poznași și habar n-aveam ce se întâmplă cu adevărat. Dar dacă ne gândim mai bine, nu-i așa că a fost o bincuvântare? Se spune că: „Copiii sunt adulți fără responsabilități“. Eu cred că sunt mai mult decât atât – sunt fără griji, veseli, curioși și grozavi, toate la un loc.

1. FII TU ÎNSUȚI!


Ca și copii, nu ne îngrijoram cu privire la ce cred ceilalți despre noi. Deși eram noi înșine, chiar și cu părțile mai puțin bune, tot eram iubiți. Mă întreb când și de ce am început să mă gândesc la ce cred ceilalți despre mine. Hai să fim noi înșine. E cea mai bună variantă!

2. IA VIAȚA AȘA CUM E.


Bifează un loc de muncă până la 23 de ani, o căsătorie până la 25, copii până la 30, apoi fă investiții. Ne facem prea multe griji pentru lucrurile care urmează să se întâmple, chiar și pentru cele pe care nici nu știm dacă ni le dorim. Oprește-ți gândurile și mai respiră! Deși e bine să planifici, uneori e la fel de bine să te lași pe spate și să te bucuri de parcursul tău în viață, să vezi unde te duce.

3. FII AMBIȚIOS!


Când un copil este întrebat ce își dorește să fie când va crește, nu are niciodată un răspuns identic cu al altui copil. De la astronauți la dansatori, toți sunt încrezători și ambițioși. Să învățăm ceva din propriul trecut și să fim cât mai ambițioși cu obiectivele noastre.

4. SPUNE CEEA CE CREZI!


Câteodată e bine ca acea persoană dragă să știe cât de dor ți-a fost sau să recunoști când nu îți place ceva. Nu tot timpul trebuie să gândești înainte de a vorbi.

5. RÂZI DE TINE ÎNSUȚI!


Viața nu este întotdeauna dreaptă. Și ce?! Râzi de confuziile ei atunci când poți. Face parte din scenariu.

6. FII ÎNCĂPĂȚÂNAT!


Mulți dintre noi am crescut ca fiind încăpățânați, asigurându-ne că primim întotdeauna ceea ce ne dorim. Câteodată, dacă îți dorești ceva foarte tare, trebuie să fii încăpățânat și să nu te mulțumești cu puțin. Nu-ți fie teamă sa fii acea persoană.

7. ÎNVAȚĂ LUCRURI NOI!


Ca și copii, învățăm tot timpul ceva nou. Luăm ore de dans, înot sau arte marțiale; descoperim tot timpul ceva nou despre noi înșine. N-ar fi disctractiv să facem același lucru din nou și acum, ca adulți?

℗PUBLICITATE



8. RĂMÂI CURIOS!


Cel mai bun lucru la copii este că sunt întotdeauna curioși și nu se dau în lături în a pune întrebări. Deci pune toate întrebările pe care ți le dorești. Să fii curios e un lucru bun. Nu lăsa răspunsurile la imaginația ta.

9. FII CALD ȘI DESCHIS!


Ai văzut cum zâmbește un copil? Cu gura până la urechi, se reflectă și în ochii lor. Fii tu persoana cu un astfel de zâmbet. Fii întotdeauna cald și acceptă oamenii noi.

10. DANSEAZĂ CA ȘI CÂND NU TE VEDE NIMENI!


Dansează ca și când nu îți pasă. Relaxează-te puțin și nu-ți fie teamă să-ți scuturi picioarele. Cu toții spunem lucrurile astea, dar câți dintre noi ne ascultăm propriul sfat? Ca și copii eram fără griji, îți amintești?

11. NU DISCRIMINA!


Când eram copii, îi tratam pe toți egali, indiferent de status, vârstă sau familia din care făceau parte. Ca și adulți începem să trasăm linii imaginare între noi. Ar trebui să înțelegem că suntem diferiți pe din-afară, dar suntem la fel pe interior.

12. ADAUGĂ CULOARE ÎN VIAȚA TA!


Mai renunță la plictisitorul gri sau negru și dă o șansă culorilor. Viața e mai frumoasă așa.

13. RELAXEAZĂ-TE ȘI DISTREAZĂ-TE!


Trăiește în prezent și nu-ți mai face atâtea griji pentru ziua de mâine. Va fi destul timp pentru asta, mai târziu.

14. FII NEBUN!


Puțină nebunie nu a dăunat nimănui. De ce atunci când creștem, devenim serioși? Nu ezita, când ai ocazia de puțină nebunie, să-ți eliberezi sinele!

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0